Sezonul de plimbari cu bicicleta incepe in Bucuresti printr-un tur ciclist

Pasionatii de bicicleta si miscare in aer liber din Bucuresti sunt asteptati sambata, pe 29 martie, de la ora 10.00, in Parcul Herastrau (Piata Charles de Gaulle) la deschiderea centrelor I’Velo si la o plimbare cu bicicleta, au anuntat reprezentantii Asociatiei Green Revolution.

Plimbarea va avea loc pe traseul: Intrarea Parc Herastrau – Bd. Nicoale Prezan – Arcul de Triumf – Bd. Kisellef – Arhitect Ion Mincu – Bd. Aviatorilor – Centrul I’Velo Aviatorilor. Biciclistii vor porni in tur la ora 11.00. Pentru cei care nu au o bicicleta, I’Velo va pune la dispozitie biciclete gratuit, in intervalul 10.00–12.00. I’Velo va avea ca invitati speciali reprezentanti ai autoritatilor locale, vedete si bloggeri care sustin mersul pe bicicleta.

Citeste si: Bucurestenii, aseptati din nou la “Prima Evadare”

Cele trei centre de inchiriere I’Velo din Bucuresti vor fi amplasate in Parcul Herastrau – Piata Charles de Gaulle, Arcul de Triumf si in Parcul Tineretului, intrarea de la Gheorghe Sincai. Aproape 400 de biciclete vor fi puse la dispozitia bucurestenilor, sapte zile din sapte, intre orele 11.00 si 19.00, de luni pana vineri, (ultima inchiriere la ora 18.00) si 10.00–19.00 sambata si duminica (ultima inchiriere la ora 18.00).

In sezonul 2014, centrele I‘Velo vor putea fi gasite si in tara, in orasele Timisoara – Parcarea Hotelului Timisoara, Iasi – Parcul Copou, Brasov – Piata Sfatului, Constanta – Parcul Tabacariei sau Gravity Park, Sibiu – Cazarma 90, iar din acest an si la Alba Iulia. De asemenea, bicicletele vor putea fi rezervate in continuare si online. Se pot inchiria un numar maxim de trei biciclete, accesand site-ul www.ivelo.ro.

I’Velo este un proiect de bike-sharing care are ca misiune introducerea graduala a bicicletei in peisajul vietii urbane, atat pentru recreere, cat si ca mijloc de transport alternativ, sanatos, cu impact minim asupra mediului. In cei patru ani de functionare, 800.000 de oameni au pedalat pe bicicletele galbene, programul I’Velo contribuind la reducerea emisiilor de dioxid de carbon din atmosfera cu aproximativ 1.200 de tone.