SFANTA PARASCHEVA: 250 de pelerini au avut nevoie de INGRIJIRE MEDICALA

Un numar de 250 de persoane care au participat la manifestarile religioase din aceste zile, de la Iasi, au necesitat ingrijiri MEDICALE dupa ce li s-a facut rau in timp ce asteptau la rand pentru a se inchina la racla cu moastele SF .CUVIOASE PARASCHEVA.

Marius Taranu, ofiterul de presa al Gruparii Mobile de Jandarmi Bacau a declarat, luni, ca in cele trei zile de la inceperea pelerinajului, 250 de persoane au primit ingrijiri MEDICALE, 16 dintre acestea necesitand transportarea la spital.

Citeste si: INCENDII LA PELERINAJUL DE LA IASI LA MOASTELE SFINTEI PARASCHEVA

In majoritatea situatiilor, pelerinii au primit asistenta MEDICALA de specialitate dupa ce au acuzat stari de rau cauzate de OBOSEALA, lipsa unei alimentatii corespunzatoare, dar si de afectiuni medicale mai vechi.

In cele trei zile de pelerinaj, aproximativ 120.000 de pelerini s-au inchinat la racla cu moastele SFINTEI PARASCHEVA, care a fost scoasa din Catedrala Mitropoliei Moldovei si Bucovinei pe un baldachin special amenajat in curtea mitropolitana. Pentru a se ruga la moastele sfintei, pelerinii au asteptat la rand, in medie aproximativ doua ore.

Duminica seara, peste 120 de preoti, in prezenta a catorva mii de credinciosi, au intampinat racla cu moastele SFANTULUI CONSTANTIN BRANCOVEANU, adusa de la o biserica din Bucuresti.

Citeste si: PELERINAJ SFANTA PARASCHEVA: O FEMEIE A MURIT IN TIMP CE SE AFLA LA COADA

In preajma zilei de 14 octombrie, cand Biserica Ortodoxa Romana praznuieste hramul SFINTEI PARASCHEVA, Iasiul devine cel mai mare centru de pelerinaj din tara.