SFANTA PARASCHEVA: Mii de oameni si-au petrecut noaptea in frig asteptand sa se roage la MOASTE

SFANTA PARASCHEVA este sfanta ocrotitoare a Moldovei, care a savarsit numeroase vindecari miraculoase si alte minuni in timpul vietii. Moastele Sfintei Parascheva au fost aduse la Iasi de catre domnitorul Vasile Lupu si asezate in ctitoria sa, Biserica Sfintii Trei Ierarhi.

SFANTA PARASCHEVA. La sfarsitul secolului al XIX-lea, moastele sfintei au fost mutate in Catedrala Mitropolitana din Iasi.

Citeste si: SFANTA PARASCHEVA: 250 DE PELERINI AU AVUT NEVOIE DE INGRIJIRE MEDICALA

Cateva mii de pelerini din tara si strainatate si-au petrecut noaptea de luni spre marti asteptand la rand pentru a se inchina la raclele moastelor SFINTEI CUVIOASA PARASCHEVA si CONSTANTIN BRANCOVEANU, care au fost scoase special in curtea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

SFANTA PARASCHEVA . In ciuda temperaturilor scazute din timpul noptii, curtea Catedralei Mitropolitane din Iasi era arhiplina la orele diminetii de marti, iar pelerinii stateau la un rand de peste un kilometru pentru a se inchina si a se ruga moastelor celor doi sfinti.

Pana acum, potrivit estimarilor organizatorilor, peste 180.000 de pelerini s-au inchinat si rugat in baldachinul din curtea mitropolitana, unde se afla racla cu moastele SFINTEI CUVIOASE PARASCHEVA, si racla SFANTUL CONSTANTIN BRANCOVEANU, care a fost adusa in pelerinaj de la o biserica din Bucuresti.

Citeste si: PELERINAJ SFANTA PARASCHEVA: O FEMEIE A MURIT IN TIMP CE SE AFLA LA COADA

SFANTA PARASCHEVA. De vineri dimineata, de cand a inceput pelerinajul la moastele SFINTEI CUVIOASE PARASCHEVA, 400 de persoane au necesitat ingrijiri medicale intrucat li s-a facut rau in timp ce asteptau la rand, 30 dintre acestia fiind dusi la spital. Jandarmii si politistii au aplicat 80 de amenzi in valoare de 12.000 de lei.

Sursa foto: b365.ro