SFANTU GHEORGHE: Primaria a refuzat ARBORAREA DRAPELULUI de ZIUA ELIBERARII ORASULUI

La SFANTU GHEORGHE s-au sarbatorit marti 71 de ani de la ELIBERAREA ORASULUI de sub ocupatie fascisto-hortysta, aniversarea fiind marcata printr-o CEREMONIE MILITARA si RELIGIOASA in fata Primariei municipiului, pe turla careia ostasii Armatei Romane au arborat pe 8 septembrie 1944 DRAPELUL TRICOLOR ca simbol al libertatii. Primaria a REFUZAT ARBORAREA DRAPELULUI si in acest an, invocand faptul ca lucrarile de reabilitare a cladirii inca nu s-au finalizat, potrivit Agerpres.

Deschiderea festivitatii a fost marcata de sosirea ‘STAFETEI VETERANILOR’, constituita din militari din grupul Invictus Romania, din reprezentanti ai Unitatii Militare 01048 Sfantu Gheorghe, ai institutiilor publice apartinand MAI, MApN si voluntari, care a fost primita cu onoruri militare.

DRAPELUL NATIONAL AL ROMANIEI, pe care alergatorii l-au purtat cu ei de la Bucuresti la Sfantu Gheorghe, a fost inmanat veteranului de razboi MIRCEA CRACIUN, in varsta de 93 de ani, din Intorsura Buzaului, pentru a fi arborat pe turla Primariei. Arborarea drapelui nu a fost posibila, conducerea Primariei invocand ca LUCRARILE DE REABILITARE A CLADIRII inca nu s-au finalizat.

CITESTE SI: 26 IUNIE – ZIUA DRAPELULUI NATIONAL

Prefectul judetului Covasna, SEBSATIAN CUCU, a subliniat in discursul sau ca Sfantu Gheorghe a fost primul oras din Ardealul de Nord eliberat de Armata Romana in 1944 de sub ocupatie straina, amintind, totodata, numele caporalului Gheorghe Arambasa, cel care a inaltat drapelul rosu-galben si albastru deasupra Primariei. Acesta a murit in timpul luptelor pentru eliberarea orasului, asemenea altor ostasi romani, printre care locotenentul David Pais si generalul Grigore Balan.

‘Stafeta veteranilor’ a fost organizata de Asociatia Nationala a Veteranilor de Razboi, Asociatia Nationala a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere, Asociatia Nationala Cultul Eroilor ‘Regina Maria’, impreuna cu Grupul Invictus Romania – constituit preponderent din tineri veterani ai teatrelor de operatii din Irak si Afganistan, cu sprijinul Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Afacerilor Interne.

Sursa foto: ziuanews