SFANTUL ALEXANDRU, cel care ii apara pe oameni, este praznuit de BISERICA ORTODOXA

SFANTUL ALEXANDRU.  Biserica Ortodoxa il praznuieste pe SFANTUL ALEXANDRU, “Protectorul omenirii”, un personaj de seama al primului sinod ecumenic de la Niceea, din anul 325.

SFANTUL ALEXANDRU. Potrivit site-ului crestinortodox.ro, Alexandru si Alexandra sunt prenume vechi, cu o larga raspandire nu numai in Europa, ci si in alte regiuni ale lumii. Numele a devenit popular in special datorita regelui Alexandru al III-lea al Macedoniei (336-323 i.H.), supranumit cel Mare. La moartea sa, la numai 33 de ani, Alexandru Macedon era stapanul celui mai mare imperiu cucerit vreodata, care se intindea din Grecia pana in India.

SFANTUL ALEXANDRU. MARELE IERARH ALEXANDRU a fost episcop al Alexandriei din anul 313 si a luat parte la primul sinod ecumenic de la Niceea, din anul 325, unde a combatut erezia lui Arie, unul dintre cei mai mari adversari ai crestinismuli. SFANTUL IERARH ALEXANDRU a trecut la cele vesnice in anul 328.

SFANTUL ALEXANDRU. Etimologic, numele provine de la vechiul nume persan Aleksandros, care ar fi compus din verbul grecesc alexo – a apara, a proteja – si andros, forma de genitiv a substantivului aner – barbat, om. Asadar, semnificatia numelui ALEXANDRU ar fi “care ii apara pe oameni”.

SFANTUL ALEXANDRU. Sociabile, independente, optimiste, joviale, despre persoanele cu numele ALEXANDRU se spune ca sunt indragostite de libertate. Sunt firi energice, distinse, seducatoare, inzestrate chiar cu o anumita carisma. Mereu cu zambetul pe buze, ALEXANDRU se face repede remarcat si indragit. Ii place sa comunice si apreciaza in mod deosebit activitatile in echipa. Tandru, sensibil si generos, ALEXANDRU incearca sa fie mereu pe placul celor din jur.

SFANTUL ALEXANDRU. Despre Alexandra se crede ca este puternica, ambitioasa si curajoasa. Partenerul ei de viata trebuie sa fie la inaltime! Stie sa fructifice sansele care i se ofera si poate face cariera in domenii precum finante, justitie, audiovizual, jurnalism sau sport. 

Sursa text: crestin-ortodox