Sfantul Andrei prelungeste vacanta de 1 Decembrie. Hotelierii vin cu oferte reduse pe Valea Prahovei sau Poiana Brasov

Sarbatoarea de Sfantul Andrei prelungeste vacanta de 1 Decembrie. Weekendul de sarbatoare include si ziua de Sfantul Andrei, asa ca hotelierii au profitat si au venit cu oferte speciale pentru a atrage cat mai multi turisti.

Federatia Patronatelor din Turism, citata de site-ul Stirilor Pro TV, estimeaza ca vor fi cu cel putin 30 de procente mai multi decat anul trecut. Cei mai multi se vor indrepta spre statiunile de la munte, mai ales ca meteorologii au anuntat nisori pentru aceasta perioada.

In 2014, de 1 Decembrie vor fi 3 zile libere in loc de una singura. Profitand de vacanta prelungita, hotelierii au venit cu oferte reduse chiar si cu 20 la suta. Asa ca, pe Valea Prahovei, Poiana Brasov sau Mures veti plati intre 60 si 120 de lei pe noapte, in functie de facilitati: sauna, piscina masaj sau jacuzzi.

In Sinaia, de exemplu, steagul Romaniei a fost deja arborat cu mandrie pe hoteluri sau pensiuni. Gazdele nu duc lipsa de clienti, mai ales ca pe jos s-a asternut un strat destul de gros de zapada.

Citeste si: ZILE LIBERE. VEZI CE ZILE LIBERE AU ROMANII IN 2014 SI 2015

Andreea Coman, receptionera vila: “Avem forte multe rezervari. Cam 80% din capacitatea noastra este ocupata cu turistii care vin anual la noi.” Oferta de 1 Decembrie include micul dejun si o cina traditionala, iar unele hoteluri au anuntat ca vor organiza tombole si focuri de tabara.

Zapada va fi cu siguranta, spun meteorologii, care anunta ca in Moldova si pe crestele inalte ale muntilor va ninge inca de vineri, cand vom avea si temperaturi foarte scazute, chiar si de -7 grade Celsius noaptea.
Vremea se mai incalzeste in weekend si pe 1 decembrie, cand ziua vor fi pana la 10 grade. Daca la munte se anunta ninsori, cei care vor sa vada parada de 1 Decembrie, in Bucuresti, ori vor sa mearga pe litoral, nu vor fi la fel de norocosi, pentru ca se anunta ploi si lapovita.

Mihai Timu, meteorolog de serviciu: “Tendinta pentru sfarsitul de saptamana si pentru data de 1 decembrie, probabilitatea de precipitatii va fi ridicata. Vorbim in principal de ploi si lapovita.”

Vezi video pe site-ul Pro TV.