Sfantul Scaun va avea o delegatie la conferinta Geneva II privind Siria

Sfantul Scaun va fi reprezentat de o delegatie la conferinta Geneva II privind Siria, care se va deschide miercuri, la Montreux, in Elvetia, a anuntat Vaticanul, citat de AFP.

Potrivit purtatorului sau de cuvant, parintele iezuit Federico Lombardi, Sfantul Scaun “a fost invitat sa participe” la lucrari. Delegatia va fi alcatuita din Silvano Tomasi, reprezentantul Vaticanului la ONU, si Alberto Ortega Marti, un functionar al secretariatul de Stat.

in Siria, unde minoritatea crestina este in mare parte favorabila regimului lui Bashar al-Assad, Vaticanul apara dreptul catolicilor de a ramane pe pamantul lor stramosesc, dar si un model de coexistenta confesionala si comunitara, precum cel existent in Liban.

De la ziua de rugaciune si post pentru Siria decretata la inceputul lunii septembrie, Papa Francisc a mobilizat diplomatia, expertii si campaniile umanitare ale Bisericii, in special pentru ajutorarea a milioane de refugiati.

In pofida prestigiului Papei in randurile crestinilor si musulmanilor din regiune, marja de actiune a Vaticanului ramane redusa.

Foto: AFP