“SFANTUL TRAFALET” al Patriarhului Daniel i-a distrat pe cei de la CNA

SFANTUL TRAFALET al Patriarhului Daniel i-a distrat pe cei de la CNA

“Trafaletul” cu care Patriarhul Daniel a sfintit luni noile studiouri ale radioului si televiziunii Trinitas, ce fac parte din trustul de presa al Patriarhiei, a destins fruntile membrilor Consiliului National al Audiovizualului (CNA), joi, cand acestia au prelungit cinci licente ale Radio Trinitas.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a analizat, in sedinta de joi, o solicitare a Patriarhiei Romane de prelungire, cu noua ani, a licentelor audiovizuale pentru statiile din Barlad, Pascani, Targu-Neamt, Harlau si Botosani ale Radio Trinitas.

La sedinta CNA a fost prezent si Ciprian Olinici, directorul general al Radio Trinitas, care a vorbit despre proiectele postului de radio, printre care si unul destinat copiilor nevazatori.

Dupa ce au aprobat prelungirea celor cinci licente audiovizuale ale Radio Trinitas (de la Barlad, Pascani, Targu-Neamt Harlau si Botosani), membrul CNA Monica Gubernat l-a intrebat pe Ciprian Olinici: “Cand veniti cu trafaletul si pe la noi? Poate ne mai linistim”.

“Poate veniti cu ceva mai contondent”, a raspuns imediat membrul CNA Valentin Jucan.

Intrebarea Monicai Gubernat si afirmatia lui Valentin Jucan au starnit zambetele celor prezenti joi in sala de sedinta a CNA, care a debutat intr-o nota foarte tensionata. Situatia tensionata a fost cauzata de neintelegerile dintre cei 11 membri ai Consiliului privind filmarea si transmiterea online in direct a sedintei pe pagina privata de Facebook a membrului Valentin Jucan, dar si pe fondul faptului ca presedintele CNA, Laura Georgescu, a demarat testele pentru difuzarea online a sedintei pe site-ul oficial cna.ro.

Patriarhul Daniel a sfintit si inaugurat, luni, noile studiouri ale radioului si televiziunii Trinitas, mutate in Centrul Social-cultural Iustin Patriarhul, cu ajutorul unui instrument care parea a fi un trafalet, potrivit fotografiilor publicate pe basilica.ro, site-ul agentiei de presa a Patriarhiei Romane.

A doua zi, intr-un comunicat intitulat “Senzational produs de ignoranta liturgica”, Patriarhia Romania a precizat ca Patriarhul Daniel a folosit, pentru sfintirea studiourilor de radio si televiziune Trinitas, un “miruitor extensibil” si un buchet de busuioc numit “sfestoc”.

Foto: Puterea