Sfarsitul lumii. Nostradamus: Sfarsitul va veni pe un cal!

Gluma in Coreea de Sud: Nostradamus a prezis ca Psy este cavalerul Apocalipsei , iar sfarsitul lumii va fi Gangnam Style! Cantaretul Psy, autorul cunoscutei piesei Gangnam Style , nu a scapat de zvonurile nebunesti despre apropierea sfarsitului lumii, retelele de socializare din Coreea de Sud facand din el un cavaler al Apocalipsei , dupa ce s-au inspirat dintr-un citat -inventat- al lui Nostradamus, scrie Mediafax.

Intr-o dimineata linistita, sfarsitul va veni pe un cal care danseaza, atunci cand numarul cercurilor va ajunge la noua , afirma naratorul unui documentar-parodie, ce are o durata de cateva minute, postat pe YouTube, care a facut deliciul site-urilor si retelelor de socializare din Coreea de Sud.

Interpretarea acestui citat atribuit in mod fals lui Nostradamus, medic si astrolog francez din secolul al XVI-lea, celebru pentru predictiile sale, este evidenta: Coreea de Sud este denumita tara diminetilor linistite , iar calul care danseaza face referire la miscarile de dans folosite de cantaretul Psy in videoclipul piesei sale Gangnam Style , care a fost vizionat de peste 972 de milioane de persoane pe site-ul YouTube.Cat despre cele noua cercuri, este vorba de numarul de zero-uri incluse intr-un miliard atunci cand acest numar este scris in cifre (1.000.000.000).

Videoclipul piesei Gangnam Style ar urma sa atinga pragul istoric de un miliard de vizualizari pe YouTube pe 21 decembrie, data presupusei profetii maya despre sfarsitul lumii, afirma pe un ton dramatic acelasi narator al documentarului.

Michel Nostradamus, care a trait in secolul al XVI-lea, nu a fost doar un medic si un astrolog vestit, ci si un om cu bogate cunostinte stiintifice. Pana acum, nu se stie care i-au fost sursele de inspiratie pentru previziunile sale, dar pe vremea sa se spunea ca a folosit o masinarie a timpului in a carei oglinda a vazut poze cu viitorul.

Cei care au interpretat lucrarile sale cred ca profetiile lui Nostradamus pentru perioada pe care o traim ar trebui sa fie cautate in catrenul X din centuriul X. Exista acolo o mentiune despre asa-numitul arc satanic de furie din Europa, care va provoca arderea cumplita a jumatate din glob.In ceea ce priveste profetiile lui Nostradamus, s-a stabilit ca toate conexiunile la date specifice sunt foarte, foarte indoielnice.

Datarea evenimentelor in profetiile sale este trasata in functie de un calendar usor modificat fata de cel ebraic, care dateaza de la crearea lumii. Asta poate insemna la fel de bine ca toate ororile prezise de Nostradamus nu au nimic de-a face cu timpul nostru.