SFARSITUL LUMII, o noua teorie la care am putea fi partasi saptamana viitoare. VIDEO

SFARSITUL LUMII este din nou pe buzele tuturor. Dupa numeroasele ipoteze avansate in ultimii ani, acum scenariul face referire la un ASTEROID urias, care ar urma sa loveasca Pamantul saptamana viitoare. Asta dupa ce, la inceputul acestui an, cercetatorii NASA au anuntat ca in luna februarie 2040, planeta noastra ar putea fi lovita de un ASTEROID gigant. Controversata ipoteza a fost estimata ca fiind de 1 la 625, probabilitatea fiind mult mai mare decat a altor predictii facute in trecut.

Acum, o organizatie non-profit care construieste un telescop cu rol de monitorizare a acestor corpuri ceresti atrage atentia ca posibilitatea ca un asteroid de mari dimensiuni sa loveasca planeta noastra este mai mare decat estimeaza oamenii de stiinta.

Reprezentantii organizatiei, citati de Reuters, sustin ca exista posibilitatea ca Pamantul sa fie lovit de un asteroid gigant, care va aduce sfarsitul lumii, confirmand astfel profetia Apocalipsei.

Vezi aici anuntul facut de NASA cu privire la SFARSITUL LUMII

Daca scenariul s-ar adeveri, planeta albastra va deveni victima unui dezastru global, descris, printre altele, in numeroase romane stiintifice. Iar daca lucrurile vor evolua conform scenariului dupa care a fost realizat filmul Armageddon, o astfel de coliziune va provoca moartea a milioane de oameni. Pentru comparatie, oamenii de stiinta au evocat asteroidul care, in urma cu 65 de milioane de ani, a cauzat disparitia totala a dinozaurilor.

Sursa mentionata mai noteaza ca NASA urmeaza sa anunte ca Pamantul a fost lovit de un numar mai mare de asteroizi decat cel previzionat. Totodata, Comprehensive Nuclear Test Ban Treaty Organization sustine ca au fost detectati 26 asteroizi care au explodat in atmosfera Terrei din 2000 pana in 2013.

Vezi aici si alte teorii cu privire la cel mai fascinant subiect al tuturor timpurilor

Exploziile au inclus-o si pe aceea produsa pe 15 februarie 2013 deasupra orasului Celiabinsk din Rusia, in urma careia peste 1.000 de persoane au fost ranite. 

“Exista o parere foarte populara, dar eronata, potrivita careia ciocnirile cu asteroizi sunt extraordinar de rare. Este o parere incorecta”, a spus fostul astronaut Ed Lu, presedintele Fundatiei B612 din California. 

Fundatia a publicat marti un material video ce prezinta ciocniri ale Terrei cu diversi asteroizi, cu scopul de a creste gradul de constientizare in randul publicului in legatura cu aceste amenintari care vin din spatiu. 

“Imaginati-va un bloc urias de birouri care se deplaseaza in spatiu cu Mach 50”, a adaugat el. Mach 50 este o viteza de 50 de ori mai mare decat viteza sunetului, adica 61.250 de kilometri/ ora.

NASA a implementat deja un program care monitorizeaza asteroizii cu diametre mai mari de 1 kilometru. Un obiect de o asemenea marime, echivalent cu un mic munte, ar genera consecinte globale daca ar lovi Terra.

De precizat ca NASA a anuntat, la inceputul acestui an, ca in luna februarie a anului 2040, Terra ar putea fi lovita de un asteroid gigant. Cercetatorii americani de la Agentia spatiala NASA au avansat atunci o ipoteza care poate naste controverse pe plan mondial. Eventualitatea ca sfarsitul lumii sa se produca a fost estimata ca fiind de 1 la 625, una mult mai mare decat astfel de predictii facute in trecut.

Foto: thedissnba.com