SFARSITUL LUMII vs 21 decembrie 2012

Sfarsitul lumii va veni in luna decembrie 2012, scriu oracolele mayashe, iar ipoteza starneste tot mai multe intrigi in randul oamenilor de stiinta si al reprezentantilor clericilor. Data la care ar urma sa vina sfarsitul lumii este 21 decembrie 2012, iar daca nu va fi sfarsitul omenirii, atunci cu siguranta va aduce o vizita extraterestra.

Cel putin asa arata mesajele mayashe decriptate de cercetatori. Astfel, dupa calendarul mayas si previziunile oracolului din Shambala, in decembrie anul acesta sigur vom avea o vizita extraterestra. Specialistii merg pana intr-acolo incat declara ca mesajele au venit chiar de pe planete aflate in afara sistemului nostru solar.

Site-ul Pro TV scrie ca unul dintre cele aproximativ 30 de mesaje transmise catre Pamant de o civilizatie extraterestra ar fi o inregistrare din 1977. Atunci, eEmisia postului ITN a fost bruiata de un mesaj audio de 600 de cuvinte, in limba engleza: Auziti vocea lui Vrillon, reprezentantul Comandamentului Galatic Ashtar, care va vorbeste.

Cum incidentul nu a fost tocmai credibil, dar nici explicatii n-au existat, misterul ramas neelucidat. Pana anul trecut, cand NASA a declasificat mai multe documente despre aparitiile unor OZN-uri si mesaje extraterestre.Intr-un articol din cotidianul Pravda se specifica detalii despre organizatia non guvernamentala SETI, care cauta dovezi ale existentei extraterestrilor tocmai in Alaska, unde exista sistemul HAARP, care ajuta la studierea aurorei boreale.

Sistemul HAARP ar fi interceptat 3 obiecte zburatoare, aflate la acea data dincolo de orbita planetei Pluto si care ar fi in drum spre Pamant. Din calcule le-a rezultat ca ar ajunge cel mai probabil atunci cand mayasii au vestit sfarasitul lumii, pe 21 decembrie.

Informatia a fost insa dezmintita chiar de unul dintre astronomii SETI.Sfarsitul lumii, mit sau adevar? Va veni sfarsitul lumii la 21 decembrie 2012? E greu de spus, oricum majoritatea oamenilor nu cred intr-o asemenea poveste . Dar daca ar fi sa credem? Atunci sfarsitul omenirii ar putea fi cauzat cel mai probabil de schimbarea climei Pamantului, care pana la urma este o chestiune de matematica.

Cercetatorii sustin ca, pentru a preveni apocalipsa, trebuie oprita cea mai profitabila industrie din istoria umanitatii, cea petroliera. Si inlocuirea combustibilior clasici cu biocombustibili, scrie HuffingtonPost.

Civilizatia maya, care a ajuns la apogeu intre 300 si 900 e.n., avea un talent deosebit in astronomie. Calendarul sau incepe in anul 3114 i.e.n., fiind impartit in perioade de cate 394 ani, numite Baktun.

Numarul sacru al mayasilor era 13 si ei au scris ca cel de-al 13-lea Baktun se termina pe 21 decembrie 2012. Teoriile asupra sfarsitului lumii se bazeaza pe inscriptia descoperita pe o piatra, in anii 1960, in situl arheologic Tortuguero din Golful Mexic, care descrie intoarcerea zeului mayas al creatiei misterioase si al razboiului la sfarsitul celei de-a 13-a perioade.

Foto: Pro TV