SFATURI cu privire la OUALE de PASTE ! Atentie cate mancati

De PASTE, OUALE vopsite nu lipsesc de pe masa niciunui roman. Specialistii in nutritie, citati de cotidianul german Bild raspund la cele mai importante intrebari despre OUALE consumate de PASTE, dand sfaturi care ne pot ajuta sa nu avem probleme.

Cate oua avem voie sa mancam? – Persoanele sanatoase pot manca doua pana la trei oua pe saptamana, inclusiv prelucrate, din prajituri sau paste.

Ouale cresc nivelul de colesterol? – Un galbenus de ou contine cca 280 mg colesterol. Doza zilnica maxima este de 300 mg. Majoritatea oamenilor poseda mecanisme compensatorii gratie carora, chiar daca exista un consum mai mare de 300 mg colesterol pe zi, acesta nu modifica concentratia din sange a lipoproteinelor.

Cat timp putem pastra ouale? – Ouale trebuie sa fie pastrate cel mult 28 de zile in frigider, in ambalajul original (cofraje), la temperatura de maxim +4 grade.

Citeste si: PASTE 2014: PROGRAMUL FARMACIILOR din BUCURESTI in aceasta perioada 

Ouale crude sunt periculoase? – Este posibil ca ouale crude sa contina salmonella, o bacterie care provoaca infectii grave. Daca vreti sa folositi oua crude, de exemplu la prajituri, aveti grija ca acestea sa fie foarte proaspete. In ceea ce priveste ouale mai vechi de cateva zile, gatiti-le intotdeauna la peste 70-75 de grade.

Daca observam puncte negre pe oua, mai putem sa le consumam? – Da. Punctele negre sunt, de fapt, pete de sange sau de carne. Sunt mai frecvente la ouale de la gaini batrane.

Citeste si: In noaptea de Inviere, peste 400 de persoane din Bucuresti si Ilfov au chemat ambulanta

Ouale bio sunt intr-adevar mai bune decat ouale de la gaini crescute in crescatorii ? Acest lucru nu a putut fi confirmat din punct de vedere nutritional. Substantele nutritive sunt aceleasi in ambele cazuri.