Sfaturi pentru atingerea garantata a orgasmului

Orgasmul este rezultatul final aparut ca raspuns al activitatii ciclice din timpul actului sexual si poate fi obtinut de ambii parteneri. Orgasmul este caracterizat ca o placere fizica intensa, controlata involuntar de sistemul nervos autonom.Orgasmele sunt deasemenea frecvent asociate cu alte reactii involuntare, incluzand spasme musculare in diverse zone ale corpului, stare de euforie generalizata și vocalizare involuntara.

Sfaturi simple pentru un orgasm garantat:

 1.Jucariile sexuale si lubrifierea  

Stimularea sexuala este foarte importanta in atingerea orgasmului, dar si in intensificarea senzatiilor. „Cand mintea este stimulata, este mult mai usor sa stimulam mintea”, a precizat Patty Brisben, fondatoarea companiei PureRomance, care organizeaza petreceri cu jucarii sexuale la domiciliu.  Nu doar jucariile sexuale sunt importante, ci si lubrifierea. „Unele femei refuza sa foloseasca lubrifiant. Lubrifierea vaginala naturala nu indica gradul de excitare. In plus, exista mai multi factori care afecteaza aceasta lubrifiere, precum anticonceptionalele, antihistaminicele sau stresul”, a declarat sexologul Shanna Katz. Expertii recomanda folosirea unui lubrifiant pe baza de apa, fara glicerina.  

CITESTE SI: Ce regreta femeile si barbatii cand vine vorba de sex

2. Exercitiile vaginale  

 Muschii vaginali nu se intaresc prin mers la sala, ci prin „sportul” vaginului, exercitiile Kegel. Acestea intaresc muschii pelvieni. „Exercitiile Kegel regulate ajuta la aparitia unor contractii mult mai puternice in timpul orgasmului”, a explicat Lynn Wolfbrandt, reprezentant al site-ului vibrators.com. Pentru a face acest tip de exercitii, incordati-va muschii care controleaza vezica urinara, expirand atunci cand contractati si expirand atunci cand va relaxati. Faceti cate trei seturi pe zi a cate zece exercitii.    

3. Sexul cu sosetele in picioare  

 Temperatura este o variabila foarte importanta, pentru unele femei, in atingerea orgasmului feminin. „Un studiu danez a demonstrat ca femeile au cu 30% mai multe sanse sa ajunga la orgasm daca picioarele lor sunt calde, nu reci”, a declarat expertul in relatii Dylan Thrasher. „Desi este ciudat, daca iti porti sosetele in timp ce faci sex ai mai multe sanse sa atingi orgasmul. Sau ai putea incerca un masaj pentru picioare cu uleiuri de corp”, a adaugat specialistul. 

  4.Importanta unei conexiuni fizice si mentale  

 „Creierul este cel mai important organ sexual. In timpul sexului, trebuie neaparat sa opresti toate gandurile care ar putea distruge intimitatea. O conexiune puternica cu partenerul creste calitatea sexului si este foarte importanta in atingerea orgasmului. O femeie ar trebui sa se simta apreciata, dorita, inteleasa si acceptata de partenerul ei”, este de parere Dylan Thrasher.

 5. „Condimente” pentru simturi

  In loc sa treceti direct la treaba, Katz recomanda sa jucati un joc, menit sa va pregateasca terminatiile nervoase. „Fie ca folositi uleiuri aromate de masaj, fie ca recurgeti la cateva palme peste fund, este foarte important sa va jucati cu simturile. Luati in calcul sa va legati la ochi, satinul, penele si lumanarile parfumate pentru un joc senzorial cat mai intens”, este sfatul sexologului Shana Katz.

CITESTE SI: Zodiacul compatibilitatii sexuale. Vezi cu ce zodii te potrivesti in pat si pe care ar fi bine sa le eviti

6.  Nu neglijati zonele erogene  

Nu doar punctul G este important. Potrivit doctorului Ava Cadell, oamenii pierd, de multe ori, orgasme explozive din cauza ca nu acorda suficienta atentie punctelor erogene. „Sfarcurile pot provoca un orgasm, daca sunt stimulate. Pentru femei, grija acordata sanilor si sfarcurilor elibereaza oxitocina, chimicala care le face sa se simta indragostite. Multi barbati stimuleaza aceasta zona, dar nu suficient cat sa le provoace partenerelor un orgasm”, a mentionat Cadell.    Putin mai jos se gaseste punctul A. „Epicentrul sau prostata feminina este localizat in interiorul vaginului, pe peretele de sus, putin mai adanc decat punctul G. Poate fi stimulat cu degetul, penisul sau o jucarie sexuala”, a completat medicul.

Sursa: adevarul