Sfaturi pentru un Revelion liniștit! Băuturi pentru o digestie bună

Fie că ești gurmand, fie că ești vegan sau vegetarian, un lucru e sigur: vrei ca alimentele pe care le ingerezi să fie bine folosite de către corpul tău. Cu cât sistemul tău digestiv lucrează mai bine, cu atât mai bine te simți și tu și cu atât ești mai performant în rutina ta zilnică. Ți-am pregătit o listă de băuturi pe care să le consumi după ce mănânci.

Cafea

Băutura ta de dimineață nu e numai ca să-ți pună creierul în acțiune. Ci și ca să-ți pună sistemul digestiv în acțiune. Cafeaua de dimineață creează mișcări peristaltice cu un oarecare efect laxativ. Prea multă cafea, însă, poate să-ți provoace diaree pe toată ziua, lucru care nu doar că e incorfotabil, dar corpul tău elimină nutrienți pe care n-a avut timp să-i asimileze.

Cola

Da, această băutură cu bule nu e prea bună pentru dinții tăi, dar foarte puțin din ea îți pune burtica în funcțiune. Oamenii de știință încă nu și-au explicat pe de-a întregul cum funcționează asta, dar se pare că tocmai aciditatea din coca-cola te ajută. Datorită acidului carbonic și fosforic, are un pH de 2.6, care seamănă foarte bine cu acidul gastric natural, care se crede că e important în digestia fibrelor. În plus, bicarbonatul de sodiu crește efectul de dizolvare.

Ceaiul cu mentă, ghimbir, lămâie și piper Cayenne

Toate aceste ingrediente, enumerate mai sus, sunt super pentru digestie și pentru sănătatea întregului organism. Ghimbirul acționează ca un antibacterian natural și liniștește sistemul digestiv. Mărunțește o bucățică mică de ghimbir și adaug-o în ceai, adaugă lămâie și piper, care ajută la intensificarea activității metabolismului. Așteaptă ca ceaiul să se răcească înainte să storci lămâie și să presari ceva piper în el.

Doar apă

Apa este ajutorul natural al sistemului digestiv. Ea este nelipsită din nicio celulă a corpului tău. O celulă e incapabilă să funcționeze fără apă. Fibra ajută și mai mult la reglarea digestiei, dar se bazează pe apă să-și facă datoria. Fără apă, fibrele ar încetini tranzitul intestinal. Bea cel puțin 6 pahare de apă pe zi și cel puțin 8 dacă ești bărbat.

Sursa text: clickpentrufemei.ro