SFATURI UTILE pentru a preveni INSOLATIA

INSOLATIA este un pericol foarte mare vara, in perioadele caniculare, si ii poate afecta pe cei care nu tin cont de MASURILE DE PROTECTIE NECESARE IMPOTRIVA CALDURII SI A SOARELUI.

De cele mai multe ori, insolatia poate duce la cresterea temperaturii corpului pana la 40 C, iar aceasta poate afecta organele vitale.

CITESTE SI: COD GALBEN de CANICULA pentru SAMBATA, DUMINICA si LUNI

Iata cateva sfaturi utile si simple ca sa te PROTEJEZI DE INSOLATIE:

1. POARTA HAINE POTRIVITE

EVITA CULORILE INCHISE si MATERIALELE CARE TE INCALZESC EXCESIV si tine cont de faptul ca hainele care te protejeaza cel mai bine de insolatie acopera o parte cat mai mare din piele.

2. EVITA EFORTUL FIZIC IN CALDURA

Cea mai sigura cale de a face insolatie este sa-ti soliciti corpul prea mult intr-un mediu cu o temperatura ridicata. EXTENUAREA POATE FAVORIZA APARITIA INSOLATIEI, atunci cand corpul nu mai primeste suficiente lichide pentru a compensa pierderile suferite prin transpiratie.

3. ACOPERA-TI CAPUL

Cand stai cu capul descoperit in soarele puternic al verii, inviti practic consecintele neplacute. Acopera-ti capul de fiecare data cand iesi din casa in soare, cu o PALARIE CAT MAI RACOROASA.

4. EVITA MOMENTELE DE CANICULA

Programeaza-ti iesirile fie pentru DIMINEATA, fie pentru SEARA, iar daca totusi esti nevoit sa-ti petreci mai mult timp in temperaturi ridicate sub bataia soarelui, ia cu tine apa suficienta, o palarie si hainele potrivite, ca sa nu faci insolatie.

Sursa articol: click

Sursa foto: anm