Shakira, condamnată la închisoare! Artista trebuie să platească și o amendă uriașă

Shakira a fost condamnată, de justitia spaniolă, la trei ani de închisoare cu suspendare și trebuie să plătească o amendă în valoare 8 milioane de euro. Artista din Columbia nu și-a plătit taxele și impozitele între 2012 și 2014, ceea ce i-a adus statului spaniol un prejudiciu de 14,5 milioane de euro.

Shakira se poate declara multumita in conditiile in care acuzarea a cerut o condamnare la opt ani și două luni de închisoare și achitarea unei amenzi de 23,5 milioane de euro.

Judecătorii au stabilit, însă, ca Shakira să fie condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare și să plătească o amendă în valoare de 7,3 milioane de euro. De asemenea, Shakira trebuie să restituie suma cu care a prejudiciat statul spaniol și să mai achite o amendă suplimentară de 430.000 de euro, scrie El Pais.

Sancțiunile Shakirei au venit în urma unei înțelegeri la care au ajuns părțile, nu după un proces, iar artista a spus că a preferat ca lucrurile să se deruleze așa pentru ca ai săi copii să nu aibă de suferit.