Shelby Cobra, masina de jucarie care costa cat trei Dacia Logan. GALERIE FOTO

Un barbat i-a construit fiului sau o masina de jucarie extrem de speciala. Este vorba despre o replica a modelului Shelby Cobra roadster, propulsata de un motor pe benzina, pe care vrea sa o produca in serie  la un pret aproximativ de 16.000 de euro.

Ernesto Freitas este un designer independent si inginer portughez care a mai creat de-a lungul timpului cateva prototipuri speciale, noteaza Carscoops.com.

Acum, barbatul se lauda cu o “jucarie” creata pentru fiul sau, pe care vrea sa o produca intr-o serie destul de mica. Este vorba de un Shelby Cobra roadster, cu un motor pe benzina de 50 cc si 7 cai putere, pe care portughezul ar dori sa il vanda in doua variante: una pe benzina si un electrica, pe baterie. Pretul? Destul de descurajator pentru majoritatea cititorilor, aproximativ 16.000 de euro, adica cat trei Dacia Logan la un loc, atat cat este oferit acum noul automobil prin programul Rabla pe site-ul Dacia.

Citeste si: UITE CEA MAI MICA SUPERMASINA DIN LUME. A COSTAT 600 DE EURO SI E MADE IN CHINA. GALERIE FOTO

“Cand m-am decis sa construiesc masina asta au fost doua motive diferite, insa amandoua complementare. Mi-am dorit sa ii ofer fiului meu cea mai buna experienta auto-moto posibila, insa mi-am dorit sa imi demonstrez mie insumi ca pot construi o masina de la zero, facand totul singur, de la informatii, design, constructie si pana la asamblare”, afirma barbatul.

Shelby Cobra de jucarie a fost construita in 1.600 de ore de munca, caroseria este din fibra de sticla, iar detaliile sunt cat mai veridice posibile, asa cum este interiorul, complet functional (capota se deschide, usile la fel, scaunele sunt din piele etc.). Pe o scara de 3/4, masina are 3 metri lungime, 1.3 metri latime si cantareste in jur de 250 de kg. Viteza maxima este limitata la 40 de km/h.

Sursa foto: carscoops.com