Shigeharu Shirai, fostul boss Yakuza, prins din întâmplare după 15 ani

Shigeharu Shirai, fostul boss Yakuza, a fost prins de poliţia japoneză după ce s-a ascuns timp de 15 ani în Thailanda, informează agențiile de presă internaționale. Shigeharu Shirai (72 ani) a fost arestat după ce imaginile cu tatuajele bărbatului au devenit virale pe Facebook.

Shirai a fugit din Japonia în 2003, după ce a fost acuzat de uciderea unui membru dintr-o bandă rivală. El a fost fotografiat, recent, de un locuitor al unui oraş din Thailanda, care a postat imaginile pe Facebook fără să ştie că avea de-a face cu un fost membru al mafiei japoneze Yakuza.

Imaginile cu mafiotul plin de tatuaje au atras atenţia poliţiei din Japonia, care a cerut arestarea acestuia. Shigeharu Shirai a fost prins în piața centrală din oraşul Lopburi, la nord de capitala thailandeză Bangkok. El va fi extrădat în Japonia, acolo unde va fi judecat pentru crima comisă în 2003. Potrivit poliţiei thailandeze, bărbatul a recunoscut că a fost membru Yamaguchi-gumi, cea mai mare banda a Yakuza, dar a negat crima de care a fost acuzat.

Sursa foto: bbc