Shopify se alătură proiectului Libra de la Facebook

După ce eBay, Visa, Mastercard, Vodafone și alți parteneri s-au retras din proiectul Libra, proiectul criptomonedei susținută de Facebook a câștigat un nou membru.

Platforma de e-commerce Shopify va deveni membru al Asociației Libra, contribuind cu cel puțin 10 milioane de dolari la proiect. Dacă Libra reușește să rezolve problemele semnalate de autoritățile de reglementare internaționale ― care blochează în prezent derularea proiectului ― Shopify ar putea obține o modalitate de a procesa tranzacții fără a plăti comisioane către companiile emitente de carduri de credit, scrie TechCrunch.

Criptomoneda susținută de Facebook este proiectată pentru a fi transferată între portofele electronice cu taxe zero sau aproape zero. Acest lucru ar putea economisi bani pentru Shopify și pentru 1 milion de comercianți care operează magazine online pe platforma sa.

“Misiunea noastră este de a face comerțul mai bun pentru toată lumea și pentru a face acest lucru, ne petrecem mult timp gândindu-ne cum să îmbunătățim comerțul în anumite părți ale lumii, unde banii și serviciile bancare ar putea fi mult mai bune.

Ca membru al Asociației Libra, vom lucra pentru a construi o rețea de plăți care să faciliteze accesul la bani și să sprijine comercianții și consumatorii de pretutindeni. (…) Misiunea noastră a fost întotdeauna să sprijinim călătoria antreprenorială a celor peste un milion de comercianți de pe platforma noastră”, susține compania într-un comunicat de presă.

În prezent, proiectul Libra este susținut de:

Uber

Lyft

PayU

Shopify

Spotify

Coinbase

Iliad

BisonTrails

Xapo

Anchorage

Thrive Capital

Ribbit Capital

Union Square Ventures

Mercy Corps

Women’s World Banking

Kiva

Andreessen Horowitz

Farfetch

Breaktrough Initiatives

Creative Destruction Lab.