Si sindicatele din EDUCATIE cer MAJORARI SALARIALE din luna octombrie. Reactia lui Sorin Cimpeanu. UPDATE

SINDICATE, EDUCATIE, SOLICITARE, INTALNIRE, VICTOR PONTA, LEGEA SALARIZARII, MAJORARI SALARIALE, OCTOMBRIE, SISTEM SANITAR, SANATATE

Sindicatele din educatie solicita o intalnire cu premierul pe legea salarizarii vizand majorari ale remuneratiilor din octombrie, dupa succesul avut de sindicatele din sistemul sanitar.

UPDATE 17:16: SORIN CIMPEANU a explicat, printr-o interventie telefonica la postul B1 TV, daca solicitarea sindicatelor din invatamant de a avea salariile majorate din luna octombrie a.c. este pertinenta.

Ministrul Educatiei a declarat ca “angajamentele asumate anul trecut au fost respectate intocmai si chiar mai mult”. Astfel, dintr-un pachet asumat de cresteri de 30% au avut loc doua transe – 5% in luna martie si 5% in septembrie – iar de la 1 august a intrat in vigoare o crestere de 12% pentru personalul nedidactic dintr-un pachet de cresteri de 35%.

“Toate drepturile salariale pe legea 221 au fost si sunt platite in avans in 2015 pentru 2016. Daca sunt alte revendicari, avem disponibilitate pentru dialog”, a adaugat ministrul.

CIMPEANU a declarat ca intotdeauna a afirmat ca o educatie de calitate fara resurse financiare nu se poate face si ca va solicita mai multe resurse pentru educatie, insa a subliniat ca “ceea ce s-a promis s-a respectat”.

“Pana acum cateva zile, sindicatele erau multumite de propunerile pe care le sustinem la nivelul legii salarizarii. E greu sa tii pasul cu toate aceste solicitari”.

Intrebat daca poate garanta o crestere de 25%, ca in cazul sistemul sanitar, ministrul a declarat ca “categoric nu am nici dreptul, nici bunul simt sa induc oamenii in eroare cu astfel de promisiune. Pot sa garantez ca ma voi lupta pentru mai multe resurse in educatie. Fara profesori devotati si bine pregatiti, educatia nu va face pasi inainte. Profesori pregatiti vom avea cand vor fi bine platiti. A face promisiuni fara acoperire ar arata ca nu dau dovada de seriozitate”.

Stire initiala

Astfel, intr-o interventie telefonica la postul B1 TV, presedintele sindicatului “Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat ca “asteptam ca printr-o ordonanta de urgenta sa se rezolve situatia si in sistemul de invatamant”.

CITESTE SI: VICTOR PONTA a anuntat MARIRI SALARIALE CU 25% pentru PERSONALUL din SISTEMUL MEDICAL. UPDATE

Nistor a subliniat ca “speram ca nu este nevoie de o mobilizare pe Facebook”, ci solicita accelerarea negocierilor pe legea salarizarii astfel incat masura sa fie aplicata de la 1 octombrie.

Nu a fost oferit un procent dorit, Nistor precizand ca aceste lucruri se pot discuta cu reprezentantii guvernului.

CITESTE SI: VESTI BUNE PENTRU ANGAJATII DIN SANATATE: PRIMA CRESTERE SALARIALA AR PUTEA FI FACUTA IN OCTOMBRIE

Insa, liderul de sindicat a subliniat ca “orice intarziere vis-a-vis de investitia in resursa umana va crea efecte negative”.

Sursa foto romaniatv