SIBIU: DONATIE de 2.000 de CARTI catre MUZEUL NATIONAL BRUKENTHAL

 Association Hellas & Roma a donat joi MUZEULUI NATIONAL BRUKENTHAL 2.000 de carti tiparite in secolele XIX-XXI, eveniment la care a participat si JEAN-HUBERT LEBET, ambasadorul Confederatiei Elvetiene in Romania.

“Asa merg lucrurile in Elvetia, cu multe initiative la nivel local (…) Ma bucur sa vad ca Muzeul Brukenthal dezvolta legaturi cu INSTITUTII DE CULTURA DIN ELVETIA. Este a treia oara cand vin in acest muzeu si de fiecare data sunt impresionat de cat de dinamic este”, a declarat cu acest prilej Jean-Hubert Lebet.

CITESTE SI: GOOGLE A INCLUS TREI MUZEE DIN ROMANIA PE PLATFORMA CULTURAL INSTITUTE

Directorul MUZEULUI NATIONAL BRUKENTHAL, profesorul universitar doctor SABIN LUCA, a spus ca a oferit, la randul sau, partenerilor elvetieni o suta de publicatii editate de muzeul sibian in ultimul deceniu.

Cele 2.000 de volume donate sunt editate in limbile engleza, franceza, germana, italiana si greaca, fiind publicatii importante din domeniile literatura, istorie, istoria artei si arheologie. Cartile provin din colectii particulare, din editurile Muzeului de Istorie si Arta din Geneva si ale Muzeului Olimpic din Lausanne, potrivit unui comunicat de presa.

Sursa foto: brukenthalmuseum