SIBIUL A APRINS LUMINILE DE SARBATORI. Iohannis a cantat imnul in deschiderea Targului de Craciun, sibienii i-au scandat numele minute in sir

Orasul Sibiu a imbracat haine de sarbatoare. Milioane de becuri colorate au fost aprinse, vineri seara, in orasul presedintelui Klaus Iohannis, 4.000 de oameni fiind prezenti la deschiderea Targului de Craciun de la Sibiu. Oamenii l-au asteptat si pe presedintele ales Klaus Iohannis, insa acesta nu a putut fi prezent, astfel ca viceprimarul Astrid Fodor a fost cel care a aprins beculetele.

In ultimii opt ani, Klaus Iohannis a fost cel care a deschis Targul de sarbatori. Organizatorii nu l-au uitat insa pe proaspatul presedinte ales si au redat pe monitoare momentul in care el a intonat imnul Romaniei, in campanie, intr-o conferinta de presa. Din public, mii de sibieni au cantat in Piata Mare impreuna cu presedintele ales si i-au scandat numele minute in sir.

“In aceasta seara noua ne lipseste cel care inca este primarul Sibiului, dar din 22 decembrie va fi presedintele tuturor romanilor. In aceasta seara noua ne lipseste Klaus Iohannis! Desi fizic nu este alaturi de noi, va asigur ca domnia sa, cu gandul, cu inima, cu sufletul, este acum, aici, in Piata Mare a Sibiului. Pentru a simboliza acest moment, am rugat colegii sa aprinda luminile in biroul domnului primar”, a declarat Astrid Fodor.

Sibienii au scandat minute in sir numele lui Klaus Iohannis, dupa care au fost invitati de Astrid Fodor sa cante imnul alaturi de acesta, iar pe ecranul de pe scena au fost proiectate imaginile dintr-o conferinta de presa din campania electorala in care Klaus Iohannis canta imnul.

CITESTE SI: Financial Times: Victoria lui Klaus Iohannis, cel mai bun eveniment politic din Europa

La eveniment au participat si reprezentanti ai mai multor culte religioase. Preotul ordodox Constantin Necula a indemnat la rugaciune si pretuire, in memoria militarilor morti in accidentul aviatic de la Stejaris.

Citeste si: BIOGRAFIE KLAUS IOHANNIS: Cine este proaspatul PRESEDINTE ales al ROMANIEI

La finalul discursurilor, Astrid Fodor a actionat butonul care aprinde plasa de lumini din Piata Mare si luminile care decoreaza bradul de Craciun. Evenimentul s-a incheiat cu un impresionant concert sustinut de Stefan Banica.

In casutele din lemn, care par luate din satul lui Mos Craciun, comerciantii au oferte pentru toate gusturile si buzunarele: obiecte confectionate din ceramica, tot felul de ornamente, lumanari.

Citeste si: PRESA DIN GERMANIA JUBILEAZA DUPA VICTORIA LUI IOHANNIS: NEMTII SEMNALEAZA INVESTITORILOR CA PE ROMANIA LUI IOHANNIS SE POATE CONTA

„Un produs traditional din judetul Arad. Este o placinta care se facea pe vremea bunicilor noastre. Aluatul este intins cat masa de mare, pusa umplutura si rulat cu fata de masa. Cand se stie face placinta, fata e numai buna de maritat”, explica un comerciant.

Pentru turisti a fost pregatit si un city break, care include un tur in centrul orasului, o vizita in Turnul Sfatului si o relaxare la Baia Populara.

Targul va fi deschis pana in 3 ianuarie 2015. In fiecare dintre week-end-urile care urmeaza, aici vor avea loc concerte, concursuri si surprize pentru vizitatori.

Aici poti vedea LIVE Targul de Craciun din Sibiu