SIBIU: O portiune de drum judetean s-a SURPAT din cauza PLOILOR ABUNDENTE

O bucata dintr-un drum judetean din Sibiu s-a surpat, sambata, intr-o curba periculoasa, din cauza ploilor abundente si a scurgerilor de pe versanti. Traficul rutier a fost inchis, iar pentru remedierea situatiei la fata locului s-au deplasat zeci de politisti, pompieri, jandarmi si muncitori.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu, Bianca Sabau, a declarat, sambata, ca pe drumul judetean 106 E, intre localitatile Tilisca si Rod din Marginimea Sibiului, a avut loc o alunecare de teren, informeaza Mediafax.

CITESTE SI: OPREA le-a solicitat sefilor ISU sa monitorizeze atent zonele afectate de conditiile meteo

In urma precipitatiilor abundente si prin scurgerea apei provenita de pe versanti, pe DJ 106E (intre localitatile Tilisca si Rod), terasamentul este surpat intr-o curba periculoasa, in zona unei vai, pe o suprafata de aproximativ 15 metri lungime si aproximativ patru metri latime. Pe sectorul de drum afectat, traficul este restrictionat, circulandu-se doar in situatii deosebite (situatii de urgenta, interventii)”, a declarat Bianca Sabau.

Potrivit acesteia, la fata locului s-au deplasat pentru evaluarea situatiei prefectul judetului Sibiu, Ovidiu Ioan Sitterli, presedintele Consiliului Judetean, Ioan Cindea, inspectorul sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Dumitru Croitoru”, colonel Laurentiu Cosmin Balcu, reprezentanti ai Inspectoratului Judetean de Politie si reprezentanti de la Drumuri si Poduri Judetene Sibiu.

La ora transmiterii acestei stiri, zeci de pompieri, politisti si drumari se afla in zona pentru a remedia situatia si a limita efectele alunecarii de teren.

In prezent, se lucreaza la balizarea zonei afectate si redirectionarea apelor pluviale.

CITESTE SI: COD GALBEN de INUNDATII pentru rauri din mai multe judete din centrul si sudul tarii 

De asemenea, pentru restrictionarea traficului au fost montate indicatoare rutiere, iar doua echipaje ale Politiei rutiere se afla in localitatile Saliste si Poiana Sibiului pentru a avertiza soferii si a-i indruma pe ruta ocolitoare DJ 106G Dobarca – DN1 Miercurea Sibiului.

Conform reprezentantilor Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu de vineri dimineata si pana sambata la ora 14.00 a plouat, inregistrandu-se 16 litri pe metru patrat si va continua sa ploua toata saptamana viitoare.

Sursa foto www.romaniatv.ro