Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Nelson Mandela, expus la Pretoria

Sicriul cu trupul neinsufletit al fostului presedinte sud-african Nelson Mandela a fost expus la Pretoria, zeci de personalitati straine si sud-africane luandu-si ramas bun de la cel care a eliberat Africa de Sud de regimul rasist al apartheidului, transmite AFP.

Primii care au defilat prin fata sicriului deschis cu trupul lui Nelson Mandela se numara cantaretul Bono, presedintele zimbabwian Robert Mugabe, fostul presedinte american Bill Clinton si predecesorul lui Nelson Mandela la Presedintia Africii de Sud, Frederik W. De Klerk. Mai apoi, si alte personalitati au venit la sediul Guvernului pentru a-si lua adio de la fostul presedinte sud-african. Cu totii au fost intampinati de Mandla Mandela, cel mai mare nepot al fostului presedinte.

Capacul de sticla al sicriului, acoperit cu drapelul sud-african, a fost tras pana la jumatate, astfel incat sa poata ramane la vedere pieptul si capul defunctului. Cei care vor sa-i aduca un ultim omagiu se pot apropia pana la un metru sau doi de sicriu, a constatat un fotograf al AFP.

Dupa personalitati, sicriul cu trupul neinsufletit al lui Mandela putea fi vizitat, incepand cu ora locala 12.00 (12.00, ora Romaniei), de oameni obisnuiti.

Sicriul a fost depus intr-un amfiteatru in aer liber, pe o platforma de lemn ornata cu flori. Fotografierea a fost interzisa.