SIE: Nu comentam afirmatiile persoanelor implicate in CAMPANIA ELECTORALA

Serviciul de Informatii Externe (SIE) anunta, vineri, ca nu comenteaza afirmatiile persoanelor implicate in campania electorala, raspunderea pentru cele afirmate revenindu-le in totalitate, informeaza Mediafax.

“Serviciul de Informatii Externe nu comenteaza afirmatiile persoanelor implicate in campania electorala, raspunderea pentru cele afirmate revenindu-le in totalitate”, a comunicat SIE, solicitat sa comenteze acuzatiile recente privind implicarea serviciului in campania electorala.

CITESTE SI: PONTA: BASESCU trebuie sa indice Serviciul care a incalcat legea prin urmarirea Elenei Udrea

Candidatul PMP la Presedintie, Elena Udrea, a acuzat in mod repetat serviciile secrete si in special SIE de implicare in actiuni de denigrare a sa si de filaj, dupa ce in presa germana a aparut un articol in care era asociata cu scandalul EADS si dupa ce pe un blog care a fost activ doar o zi au aparut imagini in care era alaturi de fosta sefa a CNI Anamaria Topoliceanu si alaturi de sefa DIICOT Alina Bica, in timpul unei calatorii la Paris. Tot Udrea a afirmat ca a fost fotografiata in propria casa si a sustinut ca principalii sai contracandidati, Victor Ponta si Klaus Iohannis, beneficiaza de sprijinul serviciilor de informatii.

CITESTE SI: Basescu: Serviciile secrete s-au implicat in campanie. Din 10 septembrie i-am avertizat pe Coldea si Predoiu sa nu se implice 

Acuzatiile la adresa serviciilor secrete au fost reluate, joi seara, si de presedintele Traian Basescu, care a sustinut ca, inaintea inceperii campaniei electorale, a solicitat expres sefilor din SIE si SRI sa nu se implice in procesul electoral. De asemenea, seful statului a sustinut ca, in cazul imaginilor cu Bica si cu Udrea, este o operatiune in care “serviciile, un serviciu romanesc si unul francez” au colaborat si a spus ca va face o analiza si va cere explicatii de la partile implicate, dupa primul tur de scrutin.

Sursa foto: realitatea.net