Silaghi: M-am intalnit cu Nelu Iordache in biroul meu, am avut cel putin doi martori

ovidiu-silaghi-dna-parlament

Deputatul Ovidiu Silaghi a declarat miercuri seara, la Realitatea TV, ca s-a intalnit cu omul de afaceri Nelu Iordache in biroul sau si a subliniat ca toate intalnirile sale cu acesta au avut cel putin doi martori.

“M-am intalnit cu Nelu Iordache in biroul meu. Toate intalnirile mele cu domnul Iordache si cu toate companiile din Romania au avut cel putin doi martori”, a spus Silaghi.

Liberalul a precizat ca intalnirea cu Iordache a avut loc in mai 2012, in campania electorala pentru alegerile locale: “Nu-l cunosteam, il vedeam pentru prima data si a zis ca vrea sa ne cunoastem”.

Ovidiu Silaghi a vorbit si despre audierea de la DNA, in dosarul fraudarii referendumului si a subliniat ca declaratiile senatorului Valer Marian au fost niste aberatii.

“Dupa parerea domnului senator Valer Marian, da, am frudat. Spunea niste aberatii de zambea si domnul procuror. (…) Am vorbit doar despre referendum si procurorul era usor amuzat de intrebarile pe care mi le punea. Era clar ca vorbea numai niste tampenii senatorul Valer Marian”, a precizat Silaghi.

Fostul ministru al Transporturilor a tinut sa atraga atentia asupra unui “lung sir de coincidente”.

“Cand castig acest proces cu ANI, in aceeasi zi primesc o citatie la DNA in alt dosar. In momentul in care sunt nominalizat de catre PNL pentru postul de ministru al Transporturilor, DNA depune o plangere la Curtea de Apel Oradea impotriva casarii deciziei de incompatibilitate care era si tardiva si ilegala”, a continuat Silaghi.

Reamintim ca Ovidiu Silaghi a fost audiat miercuri dimineata la DNA intr-un alt dosar, deschis ca urmare a denuntului facut de senatorul Valer Marian cu privire la fraudarea referendumului. In acelasi dosar au mai fost audiati marti presedintele CJ Satu Mare, Andrei Stef (finul lui Silaghi) si presedintele PSD Bihor, Ioan Mang. 

Asta dupa, luni, DNA a cerut urmarirea penala pentru deputatul liberal, pentru infractiunea de trafic de influenta in forma continuata, fapte despre care exista indicii si date ca ar fi fost savarsite in perioada in care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor.