SILE CAMATARU a fost eliberat din inchisoare

Sile Camtaru este liber, dar are interdictie de a parasi Bucurestiul. Decizia a fost luata de magistratii de la Inalta Curte de Casatie siJustitie.

“Decizia a fost pusa in aplicare in noaptea de luni spre marti, el nu se mai afla in custodia Penitenciarului Rahova”, a declarat pentru mediafax purtatorul de cuvant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Monica Pana.

In 19 aprilie, tot Curtea de Apel Bucuresti i-a respins lui Sile Camataru o cerere de revocare a masurii arestarii preventive, pe motiv ca aceasta este inadmisibila. Ion si Vasile Balint, cunoscuti ca Nutu si Sile Camataru, si alti 11 membri ai clanurilor Camatarilor si Sportivilor se afla in arest preventiv din 23 februarie.

Acestia fusesera retinuti, impreuna cu alti 27 de membri ai celor doua clanuri, in urma a 115 perchezitii, de la locuintele suspectilor fiind ridicate atunci sume importante de bani, bijuterii, masini de lux si droguri.

Potrivit procurorilor DIICOT, activitatea membrilor gruparilor s-a desfasurat pe doua paliere infractionale. Astfel, in perioada 2008 – 2012, intre membrii celor doua grupari rivale au avut loc conflicte stradale in care s-au folosit inclusiv arme de foc, “in scopul asigurarii suprematiei la nivel infractional in municipiul Bucuresti”, situatii ce au avut drept consecinta punerea in primejdie a vietii si integritatii corporale a membrilor gruparii, dar si a altor persoane.

De asemenea, membrii celor doua clanuri au savarsit infractiuni de violenta, “generatoare de beneficii financiare substantiale”, in urma recuperarii unor imprumuturi de bani dati cu camata.

In acelasi dosar, sunt cercetati in libertate avocata Luiza Gabriela Dragne de la Baroul Bucuresti, acuzata de favorizarea lui Sile Camataru, si Dragos Pandele, cunoscut sub numele de Mihaita Camataru, fiul vitreg al lui Sile Camataru. Potrivit procurorilor, Dragne ar fi permis accesul neautorizat la informatii obtinute cu ocazia perchezitiilor.

sursa foto: romanialibera.ro