SILVIAN CIUPERCA, presedintele CJ IALOMITA, a fost saltat de procurorii DNA. UPDATE

MIHAITA GAINA, SILVIAN CIUPERCA, STENOGRAME INCENDIARE, ABUZ IN SERVICIU, LUARE DE MITA, TRAFIC DE INFLUENTA, ABUZ IN SERVICIU, ADRIAN BERBECE, VASILE OLARU, DOSAR DNA, ARESTARE PREVENTIVA

SILVIAN CIUPERCA, presedintele Consiliului Judetean Ialomita, a fost saltat, marti dimineata, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) si va fi adus la sediul central al institutiei din Capitala. CIUPERCA va fi audiat de procurorii anticoruptie intr-un dosar in care s-au mai facut cercetari si in care este acuzat de ABUZ in SERVICIU si TRAFIC de INFLUENTA.

UPDATE 10.20: SILVIAN CIUPERCA a declarat inainte sa fie introdus in sediul DNA ca este nevinovat. “Sunt nevinovat, nu sunt supect. Sunt un politician corect care nu s-a imbogatit de pe urma statului si a functiei pe care o detin”, a declarat vizibil ravasit baronul Ialomita.

CIUPERCA este acuzat de faptul ca a intervenit pe langa directorul ANAF Ialomita in cazul vanzarii unei fabrici aflate in faliment, informeaza postul B1 Tv. Alaturi de presedintele CJ  Ialomita SILVIAN CIUPERCA a fost dus la audieri si directorul executiv al Directiei de Achizitii si Patrimoniu din cadrul Consiliului Judetean Ialomita, CEZAR GHEORGHE VALCAN.

CITESTE SI: DNA: Perchezitii la CJ Ialomita. Este vizat baronul PSD, Vasile Silvian Ciuperca. UPDATE 

SILVIAN CIUPERCA este cercetat de DNA pentru interventii la seful Agentiei Finantelor Publice Ialomita pentru rezolvarea problemei falimentului fabricii din Tandarei – SC Ultex SA -, dar si la ANAF nivel central pentru mentinerea in functie a directorului AJFP, precizau surse judiciare in 29 octombrie anul trecut, cand au avut loc perchezitii la sediul CJ Ialomita si Spitalul Judetean. 

Sursele mentionate au precizat ca directorul Ultex Tandarei, VASILE NITESCU, i-a solicitat presedintelui CJ Ialomita sa intervina la ANAF pentru a influenta decizia legata de fabrica, aflata in procedura falimentului, in sensul schimbarii avizului negativ cu privire la vanzarea acesteia intr-unul pozitiv.

Aceleasi surse au mentionat ca SILVIAN CIUPERCA, beneficiind de parghiile politice si de o buna relationare cu sefii unor institutii publice, a luat legatura cu seful AJFP Ialomita, Petre Tenea, pentru a sustine interesele Ultex, acesta, la randul sau, solicitandu-i presedintelui CJ sa intervina la nivel central pentru a obtine prelungirea numirii pe functia detinuta.

CITESTE SI: PERCHEZITII DNA la CJ HUNEDOARA. Sunt vizate institutii publice, dar si locuinte private 

Potrivit surselor, SILVIAN CIUPERCA, cunoscand ca SC Ultex SA, fiind in procedura falimentului, nu putea in mod legal sa incheie noi contracte de vanzare-cumparare, i-a solicitat directorului fabricii sa incheie, in fals, un contract de sponsorizare (ulei) a unui liceu, cu o data anterioara (antedatat).

Sursa foto: adevarul.ro