SILVIO BERLUSCONI ii acuza pe liderii occidentali ca au “atitudine IRESPONSABILA” fata de Rusia

Berlusconi si-a ispasit pedeapsa, dupa ce a fost condamnat pentru frauda fiscala

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, liderul partidului de opozitie Forza Italia, a acuzat NATO si pe liderii occidentali de faptul ca au o atitudine “iresponsabila” fata de Rusia, citat de Itar-Tass in pagina electronica.

“Noi suntem sufocati de cea mai profunda criza economica, iar situatia se inrautateste si se agraveaza din cauza situatiei internationale si a deciziei liderilor europeni, sefii statelor occidentale, Statelor Unite si NATO care, iresponsabil si nechibzuit, au anulat munca enorma depusa dupa semnarea Acordului Pratica di Mare (privind crearea Consiliului Rusia-NATO) care a pus capat celor 50 de ani de Razboi Rece”, a spus Berlusconi.

CITESTE SI: UE ar putea reveni asupra sanctiunilor impuse Rusiei, daca armistitiul din Ucraina este respectat 

In opinia fostului sef de Guvern, evolutii recente in criza din Ucraina si politica de sanctiuni a Statelor Unite si Uniunii Europene (UE) vizand Rusia reprezinta decizii iresponsabile ale liderilor lumii.

“Rusia nu poate decat sa-i apere pe cetatenii ucraineni de origine rusa, care sunt ca fratii pentru rusi”, a apreciat el.

Ambasadorii celor 28 de state membre ale Uniunii Europene (UE) au aprobat vineri seara, la Bruxelles, noi sanctiuni economice impotriva Rusiei ca urmare a subminarii suveranitatii Ucrainei, in pofida semnarii unui armistitiu intre Kiev si rebelii prorusi.

Aceasta noua serie de sanctiuni, care urmeaza sa fie adoptate luni, include atat masuri consolidate privind accesul pe piete de capitaluri, aparare, bunuri cu dublu uz civil si militar si tehnologii sensibile, cat si o noua lista cu nume de persoane vizate de o blocare a averii si interdictia de a le fi emise vize europene.

CITESTE SI: MEDVEDEV: Rusia ar putea INTRERUPE alimentarea cu energie electrica a Ucrainei 

Uniunea Europeana (UE) este “pregatita sa revina” asupra sanctiunilor pe care intentioneaza sa le impuna Rusiei, daca armistitiul din estul Ucrainei este “durabil” si/sau daca negocierile de pace incep, a declarat duminica presedintele Consiliului European Herman Van Rompuy.

Guvernul rus nu exclude posibilitatea ca Rusia sa-si inchida spatiul aerian ca raspuns la noi sanctiuni sectoriale occidentale, a avertizat premierul Dmitri Medvedev intr-un interviu pentru ziarul de afaceri Vedomosti.

Sursa foto: corierre.it