Silvio Berlusconi va candida la alegerile europarlamentare

Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei, va candida la alegerile europarlamentare programate pentru aceasta primavara, in ciuda condamnarii sale in dosarul Mediaset.

Anuntul conform caruia Silvio Berlusconi va candida la alegerile europarlamentare a fost facut de consilierul sau, Giovanni Toti. Acesta a precizat ca este firesc pentru Berlusconi sa candideze la euroalegeri, avand in vedere ca si-a condus partidul, Forza Italia, in toate alegerile. “Daca cineva il va impiedica, atunci isi va asuma o mare responsabilitate in fata a milioane de italieni”, a punctat consilierul fostului prim-ministru.

Citeste si: Berlusconi: Am primit propuneri din Romania, Bulgaria si Malta pentru a candida la europarlamentare

Silvio Berlusconi, 77 de ani, a fost exclus in noiembrie 2013 din Senatul italian, in contextul condamnarii definitive in dosarul Mediaset dupa ce impotriva sa a fost data sentinta de patru ani de inchisoare pentru frauda fiscala, cu o interdictie de cinci ani privind detinerea de functii publice. Pedeapsa de condamnare la inchisoare a fost confirmata de instanta suprema, care a decis rejudecarea la Curtea de Apel din Milano a sanctiunii suplimentare, cea de interzicere a functiilor publice.