Silviu Ionescu, fost diplomat, condamnat la 6 ani de inchisoare. Decizia este definitiva

Silviu Ionescu a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucuresti la sase ani de inchisoare! Fostul insarcinat cu afaceri al Romaniei in Singapore este acuzat pentru  doua accidente rutiere provocate in decembrie 2009, instanta marind cu trei ani pedeapsa dispusa anterior in cazul acesteia.

Cei doi judecatori ai cazului au admis contestatia facuta de procurori fata de condamnarea dispusa anterior si au marit pedeapsa de la trei la sase ani de inchisoare cu executare, in dosarul accidentelor in urma carora o persoana a murit si doua au fost ranite. Silviu Ionescu ar urma sa fie incarcerat, dupa ce va fi emis mandatul de punere in executare.

Citeste si: Imagini accident Singapore cu Silviu Ionescu – Video

Avocatul lui Silviu Ionescu le-a spus judecatorilor ca fapta de vatamare corporala din culpa de care a fost acuzat clientul sau nu mai poate fi sustinuta, intrucat noile coduri prevad ca aceasta este valabila doar atunci cand victima este internata peste 90 de zile. Avocatul Nelu Trasca a aratat ca in acest caz victimele au avut intre 70 si 80 de zile de internate pentru ingrijiri medicale.

Cat despre acuzatia de ucidere din culpa, Trasca a pledat in fata judecatorilor faptul ca din probele aflate la dosar nu reiese cu certitudine ca Silviu Ionescu se afla la volanul masinii ambasadei, cerand sa dispuna achitarea clientului sau.

In ultimul cuvant, Silviu Ionescu a spus ca nu el se afla la volanul masinii ambasadei, reamintind ca la acea vreme a facut un anunt si o sesizare la politie ca masina a fost furata.

Potrivit acuzarii, in 15 decembrie 2009, in jurul orei 3.10, Silviu Ionescu, insarcinat cu afaceri “ad interam” al Romaniei in Singapore, in timp ce conducea un autoturism Audi A6 apartinand Ambasadei Romaniei, nerespectand culoarea verde pentru pietoni, a accidentat, la o intersectie semaforizata, doua persoane in varsta de 30 si, respectiv, 24 de ani, care traversau regulamentar.