Silviu Ionescu s-a predat la arestul central al Politiei Capitalei

Silviu Ionescu, fostul insarcinat cu afaceri al Romaniei in Singapore, condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucuresti (CAB) la sase ani de inchisoare, s-a predat in jurul orei 23.00 la arestul central al Politiei Capitalei, noteaza Mediafax.

Silviu Ionescu urmeaza sa fie dus la un penitenciar pentru executarea pedepsei. Fostul insarcinat cu afaceri al Romaniei in Singapore a fost condamnat pentru cele doua accidente rutiere din decembrie 2009, in urma carora o persoana a murit si doua au fost ranite.

Cei doi judecatori ai cazului au admis contestatia facuta de procurori fata de condamnarea dispusa anterior si au marit pedeapsa de la trei la sase ani de inchisoare cu executare.

Conform minutei deciziei luate de instanta, Silviu Ionescu a primit sase ani de inchisoare pentru ucidere din culpa, doi ani si jumatate pentru vatamare corporala din culpa si patru ani de inchisoare pentru parasirea locului accidentului.

In baza prevederilor in vigoare, instanta a stabilit ca fostul diplomat sa execute pedeapsa cea mai grea – sase ani de inchisoare.

“Respinge ca nefondate apelurile formulate de inculpatul Ionescu Silviu, partea civila Ministerul Afacerilor Externe din Romania si asiguratorul SC Carpatica Asig SA”, se mai precizeaza in decizia Curtii de Apel.

Citeste si: Silviu Ionescu, fost diplomat, condamnat la 6 ani de inchisoare. Decizia este definitiva

Silviu Ionescu a fost trimis in judecata in 1 iulie 2010, de catre procurorii Parchetului instantei supreme, care l-au acuzat de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii.

Potrivit acuzarii, in 15 decembrie 2009, in jurul orei 3.10, Silviu Ionescu, insarcinat cu afaceri “ad interam” al Romaniei in Singapore, in timp ce conducea un autoturism Audi A6 apartinand Ambasadei Romaniei, nerespectand culoarea verde pentru pietoni, a accidentat, la o intersectie semaforizata, doua persoane in varsta de 30 si, respectiv, 24 de ani, care traversau regulamentar. Ionescu a parasit locul accidentului si a continuat sa conduca masina pana la urmatoarea intersectie semaforizata, unde, nerespectand, de asemenea, culoarea verde pentru pietoni, a produs un alt accident soldat cu ranirea unei persoane in varsta de 18 ani. Nici de aceasta data Ionescu nu a oprit, parasind locul accidentului si abandonand masina intr-o zona industriala a orasului Singapore, au precizat procurorii.

Una dintre cele trei victime a decedat ca urmare a leziunilor grave ce i-au fost provocate in urma primului accident rutier, celelalte doua suferind leziuni.

Sursa foto: antena3