Silviu Lung a revenit la antrenamentele CS Universitatea Craiova

Fostul jucator Silviu Lung, care saptamana trecuta a provocat un accident in urma caruia un barbat a murit, iar cei doi copii ai acestuia au fost raniti, si-a reluat, luni, activitatea de antrenor cu portarii la CS Universitatea Craiova, transmite corespondentul Mediafax.

Odata cu reunirea lotului CS Universitatea, Silviu Lung a revenit la antrenamente.

“A fost un accident nefericit, suntem soferi majoritatea, stim ce inseamna sa pleci la un drum lung, ne rugam sa nu se intample un accident nimanui. Din pacate, in accidentul respectiv si-a pierdut viata o persoana si el este foarte afectat de acest lucru. Am discutat mult in ultima perioada cu el, de-asta, am insistat sa vina inca de aseara (n.r. duminica) sa stea cu noi. El are nevoie de noi, noi avem nevoie de el”, a declarat Gheorghita Geolgau, director general al CS Universitatea.

Pe de alta parte, tanara de 16 ani ranita in urma accidentului provocat de Lung este in continuare internata la Spitalul de Urgenta din Craiova, medicii spunand ca starea de sanatate a acesteia s-a imbunatatit si sunt optimisti in privinta recuperarii pacientei, mai ales ca este exclusa aproape in totalitate ideea unei operatii.

Accidentul in care a fost implicat Silviu Lung a avut loc miercuri dupa-amiaza, in localitatea doljeana Radovani, pe drumul european E 79, care leaga Craiova de Calafat, dupa ce autoturismul Mercedes condus de fostul portar a intrat pe contrasens si a lovit frontal o masina Renault in care se aflau trei persoane.

In urma impactului, soferul care conducea autoturismul Renault, un barbat de 41 de ani, a murit, iar cei doi copii ai acestuia – o fata de 16 ani si un baiat de 15 ani – au fost raniti. De asemenea, Silviu Lung a suferit leziuni usoare la nas si la frunte.

Potrivit politistilor, masina in care se afla Silviu Lung se deplasa dinspre Calafat spre Craiova, iar cealalta dinspre Craiova spre Motatei, localitatea de domiciliu a soferului decedat si a celor doi frati raniti. Adolescentii terminasera orele la un liceu din Craiova si erau dusi acasa de catre tatal lor.

Politistii doljeni vor intocmi dosar penal pe numele lui Silviu Lung pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Dolj, Amelia Caprarin.

Fostul portar Silviu Lung a parasit, joi dupa-amiaza, Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, purtatorul de cuvant al unitatii medicale, Cristina Geormaneanu, spunand ca Lung a plecat fara avizul medicilor.

Potrivit medicilor, pe foaia de externare a lui Silviu Lung era trecuta data de 10 ianuarie.

seful Sectiei de Neurochirurgie a SJU Craiova, Alexandru Camenita, a declarat ulterior ca fostul portar Silviu Lung, care a plecat din spital, joi dupa-amiaza, desi ar fi urmat sa fie externat vineri, a avut permisiunea sa pentru a parasi unitatea medicala si ca “totul este absolut legal”.

Medicul a mai spus ca starea de sanatate a fostului portar este una foarte buna, acesta neavand “nicio suferinta cerebrala” in urma accidentului rutier in care a fost implicat.

Silviu Lung, in varsta de 57 de ani, a fost portar al echipei nationale de fotbal, dar si la Steaua Bucuresti si Universitatea Craiova. Lung a evoluat si la echipa nationala a Romaniei, in 77 de meciuri, facand parte din lotul Romaniei la Euro 1984 si la Campionatul Mondial din 1990.

In prezent, Silviu Lung este antrenor cu portarii la CS Universitatea Craiova.