Silviu Olteanu, pugilistul de care n-a auzit nimeni in Romania, se bate pentru titlul mondial IBF

Pugilistul SIlviu Olteanu, un sportiv anonim in tara noastra, ii ia fata lui Lucian Bute si se bate pentru centura cu diamante. Originar din Constanta, Olteanu este Campion european EBU la categoria musca si are in palmares 14 victorii si 6 infrangeri.

Stabilit in Spania de aproape un deceniu, Silviu Olteanu va lupta anul acesta pentru titlul mondial IBF la categoria musca si poate deveni al cincilea campion din istoria Romaniei la box profesionist, dupa Mihai Leu, Leonard Doroftei, Adrian Diaconu si Lucian Bute.

Silviu Olteanu a fost desemnat challenger obligatoriu pentru titlul mondial IBF, detinut in prezent de sud-africanul Moruti Mtahalane.

“Pe 5 iulie va avea loc licitatia pentru acest meci, in urma careia se va stabili bursa noastra, dar si locatia de desfasurare a confruntarii. Stiu ca au existat negocieri inca de acum doua saptamani, dar abia ieri am aflat marea veste ca duelul va avea loc”, a declarat romanul, pentru luptatorii.ro.

Aflat pe 5 în topul IBF pe luna mai, Olteanu este convins ca centura ii va apartine. “Probabil ca si acum va fi la fel, sanse destul de mici sa lupt in Spania si nule sa am sansa sa castig titlul mondial în Romania, dar eu sunt pregatit pentru orice, iar de data asta, centura va ramane la mine”, a mai spus pugilistul, pentru sursa citata.

Foto: Realitatea TV