Simbolul primaverii, la Plaza Romania

Pentru a nu va prinde 1 Martie nepregatiti, puteti vizita luni si marti, 29 februarie/1 martie a.c., standurile amplasate la Plaza Romania pentru a sustine creativitatea hand-made. De-a lungul anilor, a devenit o traditie in comunitate ca martisoarele sa fie confectionate de beneficiarii serviciilor sociale oferite de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) SECTOR 6.

“In acest an, martisoarele au fost realizate de copiii hipoacuzici din cadrul Centrului <Domnita Balasa>, copiii scolari care frecventeaza Centrul de Zi Crangasi, precum si de persoanele varstnice din SECTORUL 6 care socializeaza in cele sase cluburi ale seniorilor din comunitate, simbolul primaverii fiind o ocazie asteptata cu nerabdare pentru a-si pune in valoare talentul. Prin sustinerea acestui proiect, sprijinim crearea unei legaturi puternice intre cei mici si seniorii din comunitate”, a declarat primarul RARES MANESCU.

In cadrul Centrului pentru Copii cu Dizabilitati “Domnita Balasa” functioneaza un atelier de creatie unde copiii desfasoara activitati pentru dezvoltarea abilitatilor artistice si manuale, creativitatii si imaginatiei: confectionare de produse artizanale si decorative hand-made, felicitari cu tematica, pictura pe panza si sticla, atelierul reprezentand si o modalitate de participare la actiuni cu deschidere catre comunitate privind integrarea sociala a copiilor cu dizabilitati.

Centrul de Zi Crangasi este un centru de tip scoala-dupa-scoala care are, ca obiectiv principal, prevenirea situatiilor de risc care pot conduce la separarea copilului de parintii sai, prin asigurarea unor activitati de ingrijire si educatie pe timpul zilei pentru copiii care frecventeaza cursurile primare  ale Scolii nr. 168.

In incinta Cluburilor Seniorilor, varstnicii beneficiaza de ateliere de lucru manual, activitati de voluntariat si recreativ-distractive, de petrecere a zilelor de nastere si onomastice, precum si de servicii de consiliere psiho-sociala individuala si de grup, in vederea reactivarii celor care prezinta risc de tulburari psiho-emotionale, de marginalizare sau autoexcludere sociala. Pentru a facilita accesul persoanelor varstnice la cluburile seniorilor, acestea sunt raspandite pe suprafata sectorului in cele trei cartiere, dupa cum urmeaza: 2 cluburi in Militari, 1 club in Crangasi-Giulesti si in 3 cluburi in Drumul Taberei.

Sursa foto: primarie6