SIMONA HALEP a castigat turneul de la MADRID dupa ce a invins-o pe DOMINIKA CIBULKOVA. DECLARATII. UPDATE

SIMONA HALEP a castigat, sambata seara, turneul Premier Mandatory de la Madrid dupa finala castigata in fata slovacei DOMINIKA CIBULKOVA cu scorul de 2-0 la seturi (6-2, 6-4). Sportiva din Constanta s-a impus, pe arena “MANOLO SANTANA” din capitala Spaniei la capatul unui meci in care adversara sa nu a avut prea multe sanse in primul set, iar in cel de-al doilea a reusit doar sa-si faca serviciul in fata SIMONEI HALEP

UPDATE: “In primul rand, vreau sa o felicit pe Dominika pentru o saptamana grozava si sa-i urez succes. Sunt cu adevarat fericita ca am reusit sa castig trofeul. Este un moment special, sunteti minunati ca ati venit la stadion si m-ati sustinut zilnic. Vreau sa le multumesc tuturor romanilor! Vreau sa-i multumesc si lui Tiriac, este un om special pentru mine, dar sunt trista ca nu este aici sa-mi dea trofeul. Vreau sa multumesc si echipei mele, dar si familiei”, a spus SIMONA HALEP la ceremonia de premiere.

La randul ei, DOMINIKA CIBULKOVA a declarat: “A fost o saptamana grozava, vreau sa le multumesc sponsorilor si fanilor care au venit sa ne vada. Vreau sa o felicit pe Simona. A jucat foarte bine si a meritat sa castige. Felicitari, Simona! Va multumesc tuturor si va iubesc!”

FINALA de la MADRID a durat putin peste o ora. Pentru succesul de la Madrid, SIMONA HALEP va incasa un cec in valoare de 1.050.000 de dolari din partea organizatorilor, in timp ce DOMINIKA CIBULKOVA va primi 515.416 de dolari.

SIMONA HALEP (nr. 7 WTA) s-a aflat pentru a doua oara in finala turneului PREMIER MANDATORY de la MADRID si cea cu numarul 20 din cariera pentru jucatoarea noastra, 12 din acestea fiind castigate. In FINALA de la MADRID din 2014, SIMONA HALEP a castigat primul set al finalei cu Maria Sharapova cu 6-1, dar le-a pierdut pe urmatoarele doua cu 6-2, 6-3.

Gratie acestui succes, SIMONA HALEP a urcat foarte mult in clasamentul WTA Race pentru TURNEUL CAMPIOANELOR de la Singapore, mai precis pana pe locul 5. Totodata, SIMONA HALEP va urca pana pe locul 5 si in clasamentul WTA. 

Inaintea acestei finale, HALEP si CIBULKOVA s-au mai intalnit de patru ori de-a lungul timpului, scorul fiind in favoarea jucatoarei din Slovacia: 3-1. DOMINIKA castigase si ultima disputa: cea din sferturile de finala de la Australian Open, editia din 2014, scor 6-3, 6-0. 

Sursa foto: wtatennis