Simona Halep a castigat turneul WTA de la Doha dupa victoria 6-2, 6-3 in fata lui Kerber

Simona Halep a castigat turneul WTA de la Doha dupa ce a trecut in finala de nemtoaica Angelique Kerber, scor 6-2, 6-3.

Simona Halep s-a impus duminica in ultimul act al turneului WTA de la Doha, din Qatar. Romanca, clasata momentan pe locul 10 WTA, a invins-o in finala pe nemtoaica Angelique Kerber, locul 9 WTA, in doua seturi, 6-2, 6-3.

Primul set a fost castigat de Simona Halep, 6-2, in doar jumatate de ora, romanca dominand de la un capat la altul. Halep a facut doua breakuri si nu i-a lasat prea multe sanse lui Kerber. Setul al doilea a fost mai echilibrat, Kerber fiind mai solida pe propriul serviciu, dar Simona Halep a obtinut tot doua breakuri si s-a impus cu 6-3.

Romanca a castigat 441.000 de dolari pentru acest trofeu cucerit, cel mai important de pana acum din cariera, si si-a adaugat 900 de puncte in clasamentul ierarhiei mondiale feminine.

Simona Halep va urca, incepand de luni, pe locul 9 in ierarhia mondiala feminina, ea reusind la Doha cea mai buna saptamana a sa de cand se afla in circuitul WTA. Romanca a invins in Qatar trei jucatoare din top 10, pe Sara Errani in sferturi, 6-2, 6-0, pe Agnieszka Radwanska in semifinale, 7-5, 6-2, si pe Kerber, in finala, 6-2, 6-3.

Aceasta a fost cea de-a saptea finala consecutiva castigata de Simona Halep din cele zece in care a ajuns pana acum in cariera si prima din 2014.