SIMONA HALEP a debutat cu o VICTORIE en-fanfare la WIMBLEDON! Cu cine va juca in TURUL II

Semifinalista in 2014, SIMONA HALEP a debutat luni la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului 2017. Adversara din primul tur i-a fost MARINA ERAKOVIC (Noua Zeelanda, locul 129 in ierarhia WTA). 

SIMONA HALEP a obtinut o victorie facila, campioana noastra impunandu-se in doua seturi, cu 6-4, 6-1. SIMONA HALEP a castigat primul set dupa 40 de minute, sportiva originara din Constanta revenind rapid dupa un inceput usor ezitant, cu doua mingii de break salvate si un break, care s-a dovedit a fi decisiv, reusit in ghemul al cincilea.

In setul al doilea, SIMONA HALEP  a fost mult mai atenta si mai montata si a reusit sa se impuna mult mai rapid.  Jucatoarea noastra a reusit sa faca patru break-uri si singurul impediment in drumul spre turul II de la Wimbledon a fost scurta repriza de ploaie care a intrerupt partida in ghemul al saselea din setul secund.

Nu trebuie neglijata nici problema intampinata de SIMONA HALEP pe propriul servici, romanca “reusind” sa comita cateva duble greseli. 

SIMONA HALEP o va intalni in runda urmatoare pe brazilianca Beatriz Haddad Maia. Sud-americanca a invins-o in runda inaugurala pe britanica Laura Robson in soua seturi, scor 6-4, 6-2. Beatriz Haddad Maia are 21 de ani si ocupa locul 97 in ierarhia WTA. 

Pana la partida de astazi, cele doua sportive se mai intalnisera o singura data, in 2015, in prima runda a US Open, cand SIMONA HALEP s-a impus fara probleme, scor 6-2, 3-0, moment in care tenismena din Noua Zeelanda a abandonat.

Potrivit organizatorilor, turneul de Grand Slam de la Wimbledon va fi transmis de peste 600 de televiziuni, fiind urmarit de aproximativ un miliard de oameni din 200 de tari. In Romania, competitia va putea fi urmarita in direct pe Eurosport. Wimbledon 2017 se desfasoara in perioada 3-16 iulie.

Prima editie a competitiei londoneze a avut loc in anul 1877, concursul fiind destinat doar barbatilor. Au fost 22 de jucatori, fiecare platind o guinee pentru a participa. Turneul a fost castigat de Spencer Gore, un jucator de cricket din Surrey, in varsta de 27 de ani. El l-a invins in finala pe William Marshall in trei seturi, scor 6-1, 6-2, 6-4, in doar 48 de minute. Invingatorul a primit 12 guinee si o cupa de argint.

Sursa foto: prosport.ro