Simona Halep a devenit jucatoarea romana de tenis cu cele mai mari premii din istorie

Simona Halep, 9 WTA, a devenit la 22 de ani, odata cu castigarea turneului de la Doha, jucatoarea romana cu cele mai mari premii castigate din tenis in istorie, 2,74 de milioane de dolari, devansand-o in aceasta ierarhie pe Irina Spirlea, care a “acumulat” in cariera 2,654 de milioane de dolari.

In clasamentul banilor castigati de romance din tenis, dupa Halep si Spirlea urmeaza Sorana Cirstea cu 2,623 de milioane de dolari si Monica Niculescu cu 2,483 de milioane de dolari.

Victoria repurtata in finala disputata, duminica, in fata germancei Angelique Kerber i-a adus Simonei Halep un cec in valoare de 441.000 de dolari, ceea ce reprezinta cel mai mare premiu obtinut de un roman la un turneu de tenis.

Citeste si: Simona Halep: A fost o saptamana wow pentru mine! Sunt cele mai bune momente din cariera mea 

Precedentul record era detinut de Andrei Pavel, care in 2001 se impunea in turneul de Masters Series de la Montreal si intra in posesia unui premiu de 400.000 de dolari.

Aceste ierarhii nu tin cont de inflatia dolarului si nici de faptul ca, in trecut, premiile erau mai mici.

Halep, cap de serie numarul 7, a invins-o, duminica, in finala turneului de categorie Premier 5 de la Doha, cu scorul de 6-2, 6-3, dupa o ora si sase minute de joc, pe sportiva germana Angelique Kerber, a sasea favorita.

Sursa foto: sport.ro