SIMONA HALEP A DISTRUS-O PE MARIA SHARAPOVA la OPENUL CHINEI de la BEIJING! DECLARATII si REACTII

Simona Halep a scapat de visul urat numit Maria Sharapova si a obtinut prima victorie din cariera impotriva rusoaicei. Halep s-a impus intr-o maniera clara in optimile de finala ale turneului de la Beijing, castigand duelul cu scorul de 6-2, 6-2.

Intalnirea cu numarul opt dintre cele Halep si Sharapova a avut o desfasurare atipica si nu gresesc foarte mult cei care spun ca rusoaica s-a batut singura de aceasta data. Maria Sharapova a gresit foarte mult, iar loviturile castigatoare n-au mai venit in numar suficient pentru a acoperi erorile nefortate. Primul set a fost unul in care Sharapova si-a facut serviciul abia in game-ul sapte, dupa trei breakuri consecutive ale Simonei si cand romanca avea un avantaj consistent pe tabela, 5-1.

In setul doi nu a fost foarte diferit, Sharapova castigand de aceasta data in primul game pe propriul serviciu, pentru ca apoi sa reia sarabanda greselilor nefortate.

La sfarsitul partidei dintre Agnieszka Radwanska si Daria Kasatkina, din optimile de finala ale turneului de la Beijing, Simona Halep isi va afla adversara din sferturi.

Declaratiile celor doua sportive:

“A fost un meci excelent. Cred ca am jucat cel mai bun tenis al mei. Am servit destul de bine si toata munca depusa dupa US Open s-a vazut astazi. Sunt foarte fericita ca am reusit asta, este prima mea victorie cu Sharapova. Vreau doar sa ma bucur de acest moment.

Astazi am avut un meci diferit pentru ca nu castigasem niciodata cu Maria, ceea ce face victoria si mai speciala. M-am simtit ca si cum mai jucasem in acest fel si simt ca pot evolua in continuare la fel. Vreau doar sa ma bucur de ce am realizat, iar de maine ma pot gandi la ce urmeaza”, a spus Simona Halep,la finele partidei, pentru WTA Insider.

“Cred ca a facut un meci incredibil, probabil cel mai bun din duelurile cu mine de pana acum. Eu nu am fost foarte concetrata. Nu am vazut mingea atat de bine, Nu m-am miscat in teren asa cum trebuia s-o fac impotriva Simonei.

Simona a lovit mingea constant bine, nu a facut multe greseli, iar procentajul la serviciu a fost chiar mare. A facut totul bine”, a spus Maria Sharapova la finalul intalnirii de miercuri.

Cateva dintre cele mai importante reactii:

“Simona Halep razbuna infrangerea de la US Open cu Sharapova in China. Romanca este prima sfertfinalista de la Beijing. Halep reuseste prima victorie cu Maria” – WTA

“Halep reuseste sa sparga zidul Sharapovei. Romanca a reusit s-o invinga pentru prima data in opt meciuri pe rusoaica la capatul unei partide in care nu i-a lasat sanse” – Punto de Break

“Simona Halep o invinge, in sfarsit, pe Maria Sharapova. Dupa sapte infrangeri din tot atatea meciuri, inclusiv cea din turul I de la US Open de acum trei saptamani, Simona Halep a invis-o pe rusoaica” – EuroSport

“Maria Sharapova, eliminata de la Beijing de o Simona Halep foarte agresiva” – Express.

“Simona Halep obtine o victorie memorabila in fata Mariei Sharapova” – BBC.

Odata cu succesul obtinut in fata rusoaicei si calificarea in sferturile turneului de la Beijing, Simona Halep si-a asigurat un cec in valoare de 130.420 de dolari.

Pe langa bani, Halep are asigurate si 215 puncte in clasamentul WTA, cu care se apropie si mai mult de ocupanta primului loc, iberica Garbine Muguruza.

Openul Chinei de la Beijing, dotat cu premii in valoare totala de 6,3 milioane de dolari, se desfasoara in perioada 30 septembrie – 8 octombrie.

Sursa foto: sport