SIMONA HALEP a fost eliminata de MARIA SARAPOVA in sferturile turneului de tenis de la Cincinnati

SIMONA HALEP a fost invinsa de rusoaica Maria Sarapova in sferturile de finala ale turneului de tenis de la Cincinnati cu scorul de 3-6, 6-4, 6-4.

Halep (nr. 2 WTA) a plecat mai bine in meci si, la capatul unui set in care s-au inregistrat opt break-uri si doar un singur game castigat pe propriul serviciu, conducea in fata Sarapovei (nr.6 WTA) cu scorul de 1-0.

A fost o prima parte controlata de constanteanca datorita unei strategii concretizate prin lungirea schimburilor de mingii, lucru care a dezavantajat-o pe rivala ei.

Statistica primului set demostreaza ca Halep a fost mult mai concentrata la joc decat Sarapova. Compatrioata noastra a facut mai putine duble greseli fata de rusoaica (2 fata de 5) dar si mai putine greseli nefortate (5 Halep, 22 Sarapova).

CITESTE SI: SIMONA HALEP S-A CALIFICAT IN SFERTURILE DE FINALA ALE TURNEULUI DE LA CINCINNATI

Aflata in dificultate, Sarapova a apelat din nou la arsenalul de trucuri din dotare, intarzierea serviciului si mingile aruncate gresit in momentele in care se pregatea sa serveasca. La scorul de 1-4, ea a cerut time-out pentru a primi sfaturile antrenorului Sven Groeneveld, apoi dupa primul set a cerut sa mearga la cabine pentru a-si schimba echipamentul, lipsind aproape cinci minute.

Antrenorul Simonei Halep, Wim Fissette, a profitat de aceasta intrerupere si i-a acordat si el cateva sfaturi elevei sale.

Halep nu a parut afectata de pauza si a inceput bine al doilea set. Ea s-a distanţat la 2-0, dupa un break in ghemul al doilea, dar din acel moment sarapova a trecut la conducerea jocului. Fara a mai face cadouri si cu lovituri din ce in ce mai puternice si mai precise, care au zdruncinat apararea Simonei Halep, rusoiaca a reusit doua break-uri la rand, si-a castigat in premiera serviciul la scorul de 1-2 si a urcat scorul la 3-2 in favoarea ei. Halep a avut o tresarire de orgoliu, egaland pe serviciul adversarei, insa sarapova a facut rebreak si a dus apoi scorul la 5-3. La 5-4, Sarapova a avut 40-0 pe serviciul ei, Halep a egalat, dar rusoiaca a castigat pana la urma setul, cu 6-4, dupa aproape 50 de minute de joc.