Simona Halep a fost nedreptatita de WTA – Presa britanica

Desi a fost una dintre cele mai bune jucatoare din acest an, Simona Halep a fost nedreptatita de mai multe ori in acest an de Asociatia Feminina de Tenis (WTA), potrivit unui comentariu publicat de editia britanica a portalului Eurosport si citat de ziare.com.

Primul caz relatat de portalul britanic a avut loc in primavara, cand WTA a realizat un sondaj prin care fanii tenisului erau invitati sa stabileasca jucatoarea lunii mai.

“Dupa ce Maria Sharapova, superstarul global si brandul, a castigat dramatic al doilea titlu la Roland Garros, WTA a facut ca votul fanilor sa devina irelevant. Trebuia sa fie o simpla formalitate pentru jucatoarea care a dominat zgura in 2014, dar voturile au venit, au fost numarate si verificate, iar Simona avea 95% dintre ele. Din cele 305.000 de voturi, 291.000 au fost clickuri furioase pentru Simona Halep. WTA i-a dat insa premiul rusoaicei, dar acesta a fost modul de a demonstra ca ‘Simona Halep mania’ exista”, a scris sursa citata.

Citeste si: HALEP, despre meciul cu Williams: “Meciul acesta nu inseamna TOTUL in cariera mea”

De asemenea, si promovarea insistenta a lui Eugenie Bouchard este considerata o nedreptate la adresa Simonei Halep. “In timp ce WTA continua s-o promoveze pe ‘maiestatea blonda’ Eugenie Bouchard, a fost Halep cea care i-a cucerit pe toti”, a mai scris sursa citata.

Amintim ca Simona Halep a fost invinsa in finala Turneului Campioanelor de la Singapore, scor 3-6, 0-6, de americanca Serena Williams.

Citeste si: SIMONA HALEP A REVENIT PE LOCUL TREI IN CLASAMENTUL WTA

Pentru parcursul din ultima saptamana, Simona Halep a incasat un cec in valoare de 971 de mii de dolari. In urma rezultatelor de la Singapore, Simona Halep a revenit pe locul trei mondial, depasind-o pe Petra Kvitova.

Turneul Campioanelor a fost ultima competitie la care Simona Halep a participat in acest an.