SIMONA HALEP a pierdut si ultimul meci din grupe de la TURNEUL CAMPIOANELOR

SIMONA HALEP avea nevoie de o victorie in doua seturi impotriva jucatoarei slovace DOMINIKA CIBULKOVA, in ultima disputa din GRUPA ROSIE de la TURNEUL CAMPIOANELOR, pentru a ajunge in semifinale competitiei gazduita de SINGAPORE in aceste zile. 

SIMONA HALEP a pierdut acest ultim meci din grupe, jucatoarea din Romania inclinandu-se in doua seturi in fata DOMINIKAI CIBULKOVA cu scorul de 3-6, 6-7 (5-7). 

In primul set SIMONA HALEP a avut un inceput extrem de slab si a inceput sa dea primele semne de vata deabia in momentul in care scorul indica 3-0 la ghemuri in favoarea DOMINIKAI CIBULKOVA. A fost prea tarziu pentru campioana noastra care nu a mai putut reveni si adversara sa si-a trecut in cont primul set. 

Nici setul secund nu a inceput foarte bine pentru jucatoarea originara din Constanta, care a servit prima insa DOMINIKA CIBULKOVA a reusit break-ul. SIMONA HALEP s-a mobilizat ceva mai bine si a reusit re-break-ul in ghemul imediat urmator, apoi s-a mers cap la cap fiecare dintre cele doua jucatoare reusind sa mai castige si cate un ghem pe serviciul adversarei. La scorul de 6-5 in favoarea sa, SIMONA HALEP a solicitat un timp de consultare cu antrenorul DAREN CAHILL, australianul solicitandu-i elevei sale sa fie mai agresiva in momentul returului pentru a evita forehand-urile DOMINIKAI CIBULKOVA

O discutie oarecum inutila tinand cont de faptul ca jucatorea din Slovacia si-a castigat relativ usor serviciul si a trimis setul doi in tie-break. Primul punct al acestuia a fost castigat de SIMONA HALEP dupa un schimb senzational finalizat de romanca cu un slice de forehand. Desfasurarea tie-break-ului este dramatica, HALEP revine de la 1-3 la 3-3, insa CIBULKOVA este o nuca mult prea tare in aceasta zi si se face 3-4. SIMONA revine din nou si scorul devine 5-4. DOMINIKA reuseste la randul ei sa bifeze doua puncte consecutive si este 5-6. Totul se termina cand CIBULKOVA mai castiga si mingea de 7-5 si o trimite pe SIMONA HALEP acasa. 

In urma acestei partide, palmaresul direct dintre SIMONA HALEP si DOMINIKA CIBULKOVA si jucatoarea din Slovacia isi mareste avantajul la 4-2. 

2011, ‘S-Hertogenbosch: 6-3, 6-0 pentru CIBULKOVA
2012, Bruxelles: 0-6, 6-4, 6-3 pentru HALEP
2013, Indian Wells: 7-5, 7-6 (3) pentru CIBULKOVA
2014, Australian Open: 6-3, 6-0 pentru CIBULKOVA
2016, Madrid: 6-2, 6-4 pentru HALEP
2016, Singapore: 6-3, 7-6 (7-5) pentru CIBULKOVA.

Sursa foto: sport