Simona Halep a primit felicitari de la premierul Victor Ponta pentru performanta de la New Haven

Premierul Victor Ponta i-a transmis felicitari jucatoarei de tenis Simona Halep pentru al patrulea titlu WTA castigat in ultimele doua luni si jumatate, se precizeaza intr-un comunicat de presa remis Mondo News. Performanta Simonei vine in contextul in care si o alta sportiva din Romania, Sorana Carstea, a ajuns recent intr-o finala de turneu WTA, la Toronto.

Ponta a felicitat-o duminica pe jucatoarea de tenis Simona Halep pentru al patrulea titlu WTA castigat in ultimele doua luni si jumatate. Simona Halep a castigat finala
turneului de la New Haven, primul-ministru considerand victoria acesteia “un moment istoric”. Titlul castigat la turneul din SUA o propulseaza pe sportiva romana in topul 20 al Women’s Tenis Association.

“Felicitari Simona Halep pentru victoria de la New Haven, care reprezinta al patrulea titlu WTA castigat in ultimele luni! Victoria din finala impotriva Petrei Kvitova este un moment istoric, care ii ofera sportivei noastre un loc in top 20 WTA, cu cea mai spectaculoasa urcare in ierarhia mondiala. Mult succes in continuare la US Open! Suntem mandri de tine!”, este mesajul transmis de Victor Ponta. Premierul a transmis, in acest context, si un mesaj pozitiv catre o alta sportiva din Romania, Sorana Carstea, care a ajuns recent in finala turneului WTA de la Toronto.

in varsta de 21 ani, Simona Halep a invins-o pe sportiva Petra Kvitova, castigatoarea turneului din Connecticut in 2012, pe care a intalnit-o pentru
prima oara in circuitul WTA.

Jucatoarea de tenis Simona Halep traverseaza cea mai buna perioada din cariera sa, reusind sa castige patru turnee din circuitul profesionist feminin in ultimele doua luni si jumatate, ultimul dintre ele sambata, la New Haven (SUA), succes care o propulseaza pe pozitia a 19-a in clasamentul WTA.

Reprezentanta tarii noastre a fost recompensata cu un cec in valoare de 117.000 dolari pentru victoria in turneul WTA.