SIMONA HALEP a urcat pe LOCUL DOI in clasamentul WTA

SIMONA HALEP a urcat luni pe LOCUL DOI in clasamentul WTA, dupa ce a depasit-o pe chinezoaica Na Li.

SIMONA HALEP este cea de-a 33-a jucatoare din istoria WTA care ocupa LOCUL DOI in clasamentul mondial, potrivit prosport.ro. Halep a beneficiat si de faptul ca Na Li a anuntat ca nu va participa la turneele Montreal (4-11 august), Cincinnati (11-17 august) si US Open (25 august – 8 septembrie) din cauza unor probleme medicale. Chinezoaica avea nu mai putin de 1.690 de puncte de aparat in sezonul american, ajungand pana in semifinale la toate cele trei turnee importante.

Citeste si: SIMONA HALEP, desemnata ”STEAUA IN ASCENSIUNE” a WTA in luna iulie

SIMONA HALEP n-a participat nici ea la turneul de la Montreal, insa la fel a procedat si anul trecut, astfel ca nu a avut niciun punct de aparat.

Halep se pregateste acum pentru turneul de la Cincinnati, unde insa are un traseu foarte dificil, cu Venus Williams si Maria Sarapova pe partea sa de tablou. Sportiva de 22 de ani este considerata a doua favorita la castigarea turneului, dupa Serena Williams. Halep va intra direct in turul II, unde va juca impotriva lui Kirsten Flipkens sau a unei jucatoare venite din calificari.

Citeste si: SORANA CIRSTEA o va intalni pe ANA IVANOVIC in primul tur al turneului de la CINCINNATI

Women’s Tennis Association a luat nastere in 1973, la Londra, iar prima ierarhie oficiala a fost publicata la 3 noiembrie 1975. WTA reuneste astazi peste 2.500 de sportive din 92 de tari, care concureaza anual in 54 de turnee WTA si patru Grand Slam-uri, organizate in 33 de state, cu premii totale de aproximativ 120 de milioane de dolari.