Simona Halep culege roadele dupa performantele sportive senzationale

Simona Halep este fara doar si poate una dintre sportivele exponentiale ale Romaniei! Jucatoarea de tenis de 22 ani a reusit calificarea in sferturile de finala ale Australian Open, o performanta laudata in intreaga tara.

La Constanta, autoritatile se mandresc cu faptul ca Simona Halep este nascuta acolo. S-au hotarat sa o declare “cetatean de onoare al orasului Constanta”, dupa ce consilierii locali au demarat un proiect de hotarare pe aceasta tema.

Decizia onoranta a fost luata pentru ca Halep “este o mandrie pentru oras si pentru constanteni. Fiecare meci, fiecare victorie reprezinta o onoare, atat pentru oras cat si pentru tara noastra”.

De-a lungul timpului, sportivi precum Simona Amanar, Catalina Ponor, Francisc Vastag, Leonard Doroftei, Gheorghe Hagi, Laurentiu Toma sau Ionut Stanescu au primit aceasta distinctie.

Simona Halep se afla la cea mai mare performanta din cariera sa. S-a calificat in sferturile de finala ale Openului Australiei, dupa o victorie magica in fata Jelenei Jankovic, 6-4, 2-6, 6-0!

Pentru calificarea in penultimul act al grandioasei competitii de la Antipozi, Simona se va lupta cu slovaca Dominika Cibulkova, a douazecea favorita a turneului. Micuta jucatoare din Slovacia a reusit si ea o performanta incredibila in “sferturi”: a trecut de favorita numarul 3, Maria Sharapova!

Sursa foto: ausopen.com