SIMONA HALEP, DECLARATIE inainte de turneul de la ROLAND GARROS

SIMONA HALEP, numarul trei mondial in tenisul feminin, a afirmat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la ROLAND GARROS, ca este pregatita pentru al doilea turneu de Mare Slem al anului.

“E un nou turneu, un nou obiectiv, meciuri noi. Simt ca sunt pregatita pentru Roland Garros. Am amintiri frumoase de anul trecut (a jucat finala, n.red.) si sper sa repet ce am realizat atunci sau chiar mai mult”, a declarat SIMONA HALEP, potrivit Agerpres, care citeaza site-ul oficial al competitiei.

Cea mai buna performanta a SIMONEI HALEP la un turneu de Grand Slam este finala de anul trecut de la Paris, cand a mers pana in ultimul act fara a pierde vreun set, inainte de a se recunoaste invinsa de Maria Sarapova, in trei seturi, cu 6-4, 6-7 (5-7), 6-4.

Citeste si: ROLAND GARROS: SIMONA HALEP si-a aflat ADVERSARA din primul tur al competitiei

”Nu ma gandesc la ce am facut anul trecut. Anul trecut e anul trecut. Acum trebuie sa fiu concentrata pentru acest turneu”, a subliniat romanca de 23 de ani. SIMONA HALEP a recunoscut ca rezultatul din 2014 ii da multa incredere ca poate juca un tenis de calitate, dar crede ca acest lucru nu inseamna mare lucru.

”Trebuie sa fiu sanatoasa, sa fiu suta la suta pregatita. Fiecare meci este dificil si voi lua fiecare zi in parte”, a indicat SIMONA HALEP.

SIMONA HALEP a mai spus ca a jucat multe meciuri de trei seturi in ultimele saptamani si a pierdut trei dintre ele la mare lupta. ”Cand am parasit terenul am spus ca sunt dezamagita ca am pierdut, dar acum ma gandesc ca am fost aproape si asta este important. Am invatat multe lucruri din aceste partide si acum simt ca pot juca trei ore sau mai mult. E important ca in unele momente ale meciului trebuie sa risti un pic, sa joci ca si cum n-ai nimic de pierdut, si sa incerci sa fii concentrata pana la ultimul punct. Stiu ce am de facut, iar cu experienta castigata pot juca mai bine in meciurile urmatoare”, a explicat SIMONA HALEP.

Citeste si: SIMONA HALEP a coborat pe locul al 3-lea al CLASAMENTULUI WTA

In primul tur la ROLAND GARROS, SIMONA HALEP o va infrunta pe rusoaica Evghenia Rodina (91 WTA), iar daca va continua parcursul in turul al treilea ar putea-o intalni pe frantuzoaica Alize Cornet (N. 29), cea care a invins-o recent la Madrid. In semifinale, SIMONA HALEP ar putea sa o infrunte pe Sarapova, intr-o reeditare a finalei de anul trecut.

”Trebuie sa imi joc sansa la fiecare turneu si numai prin multa munca pot sa progresez. Am multe lucruri de imbunatatit. Asteptarile mele de la acest turneu sunt sa joc la cel mai inalt nivel al meu si sa castig meciuri, dar sunt sigura ca va fi foarte dificil. Toata lumea joaca bine, toata lumea vrea sa joace bine la un Mare Slem. Sunt doar patru turnee de acest gen pe an. Ma simt increzatoare, am sansa mea aici, dar vom vedea ce va fi”, a mai spus SIMONA HALEP.

SIMONA HALEP s-a referit si la relatia cu antrenorul Darren Cahill, care face parte din staff-ul sau: ”Imi spune cum ar trebui sa joc — tactica si tehnica. Imi da multa incredere”.

Sursa foto: evz.ro