Simona Halep, depistată pozitiv cu o substanță interzisă la US Open

Reacția fostului număr 1 mondial

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate din Tenis după ce a fost testată pozitiv cu o substanță interzisă, roxadustat, un medicament anti-anemie, folosit de regulă în tratamentul pacienților cu dializă.

Simona Halep, locul 9 WTA a picat un test anti-doping la US Open 2022 și a fost suspendată provizoriu. Jucătoarea în vârstă de 31 de ani a postat imediat un mesaj pe rețelele de socializare în care admite acest fapt și spune că ”Începe cel mai greu meci”.

”Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: o luptă pentru adevăr! Am fost notificată că am fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea.

În întreaga mea carieră, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, este complet împotriva principiilor și valorilor cu care am fost educată. În fața unei astfel de situații, mă simt confuză și trădată.

Voi lupta până la final să demonstrez că nu am luat niciodată conștientă o substanță interzisă. Am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală. Nu este vorba despre titluri sau despre bani. E vorba despre onoare, despre dragostea pentru tenis pe care o am de 25 de ani”, a mai scris Simona Halep.

Roxadustat, printre altele, îmbunătățește disponibilitatea fierului în organism și crește nivelul hemoglobinei.

Sursa foto: Eurosport