Simona Halep dubuteaza, luni, la US Open. Cum poate ajunge NUMARUL 1 MONDIAL!

Cea mai buna jucatoare de tenis din Romania debuteaza, luni, la US Open. Dupa acest turneu de Mare Slem, SIMONA HALEP ar putea atinge o performanta remarcabila pentru tenisul feminin din Romania: prima jucatoare care va ajunge pe locul 1 in clasamentul WTA.  

Sportiva romanca este cap de serie numarul 2 la US Open. HALEP va debuta, luni, de la ora 18.00 (live, Eurosport), intr-un meci din turul I, in compania Daniellei Rose Collins. Adversara SIMONEI primit un wildcard din partea organizatorilor si nu ocupa nici un loc in clasamentul WTA.

Citeste si: SIMONA HALEP: AM INCREDERE IN MINE SI SPER CA VOI JUCA UN TENIS DE CALITATE LA US OPEN

Pentru a ajunge numarul 1 in lume, trebuie intrunite doua conditii, scrie adevarul.ro. Astfel, SIMONA HALEP Trebuie sa castige US Open, iar Serena Williams sa nu treasca de sferturi. In cazul acestui scenariu, Halep ar acumula 8.030 de puncte, iar Williams 7.860. Actualul lider mondial are de aparat 2.000 de puncte la US Open, turneu pe care l-a castigat anul trecut. In cazul in care Serena s-ar opri in sferturi, atunci ea ar pierde 1.570 de puncte. Prin comparatie, HALEP are de aparat doar 280 de puncte, in conditiile in care, in 2013, a iesit in runda a patra. 

US OPEN: SIMONA HALEP O VA INTALNI PE DANIELLE ROSE COLLINS IN PRIMUL TUR

Sursa foto: dcnews.ro