SIMONA HALEP, ELIMINATA in primul tur la Madrid. PRIMA DECLARATIE a jucatoarei

SIMONA HALEP a fost invinsa de frantuzoaica Alize Cornet, cu 7-6 (6), 6-3, duminica, in runda inaugurala a turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 4.185.405 dolari.

UPDATE 20.24: SIMONA HALEP a declarat, duminica, dupa ce a fost invinsa de Alize Cornet in primul tur la Madrid, ca era pregatita pentru un esec, ea considerand ca este inevitabila o cadere dupa o perioada buna.

“A fost greu sa gestionez situatia asta, imi doream sa repet rezultatul de anul trecut, cum am mai spus, dar m-am gandit prea mult la asta si de aceea probabil am fost un pic blocata mental. Dar este bine si cum am spus invat multe din meciul asta si ma asteptam la un asemenea esec, oarecum, pentru ca am jucat bine o perioada destul de lunga si este inevitabil sa mai ai si o cadere. De obicei caderile te ajuta ca sa mergi si mai sus. Nu am avut mintea relaxata ca sa pot sa schimb (ceva). Am incercat tot ce am putut astazi, am luptat pana la sfarsit, dar intr-un fel degeaba pentru ca nu am facut ceea ce trebuia sa fac”, a spus SIMONA HALEP pentru Digi Sport.

SIMONA HALEP a precizat ca Alize Cornet a fost mai activa si acest lucru a facut diferenta.

“A jucat mai bine decat mine azi, nu am reusit sa imi fac setul in primul set, mingea de set. Se mai intampla. Din meciul acesta am multe de invatat. Am avut o presiune in plus si nu a fost bine, nu m-a ajutat, este normal, imi doream sa repet rezultatul, dar nu intotdeauna e bine sa te gandesti prea mult la asta. Alize este o jucatoare buna, solida, a scos toate mingile, a facut si ea puncte, a fost mult mai activa decat mine si asta a facut diferenta. Urmeaza turneul de la Roma, o pregatire mult mai puternica, sunt pregatita sa o iau de la capat si sa ma gandesc la urmatorul turneu pozitiv”, a afirmat sportiva romana.

SIMONA HALEP a mentionat ca incearca sa se relaxeze si sa gandeasca pozitiv.

“Pe zgura ma simt bine intotdeauna, m-am antrenat foarte bine zilele trecute, deci nu este o problema ca nu as simti jocul. Incerc sa o iau de la capat sa fac lucrurile sa fie bine, sa ma relaxez si sa gandesc pozitiv, pentru ca am de ce. Le multumesc pentru sustinere fanilor, dar nu intotdeauna merge asa cum ne dorim. Sunt destul de bine mental acum, eram pregatita pentru un esec, asa cum am mai spus, nu vreau sa dramatizez, pentru ca se intampla si la alte jucatoare mai bune decat mine asa ca merg cu incredere si sigur va fi mai bine”, a adaugat SIMONA HALEP.

Alize Cornet, numarul 28 mondial, s-a impus dupa o ora si 48 de minute, la capatul unui meci in care SIMONA HALEP a gresit foarte mult, potrivit Agerpres.

SIMONA HALEP a beneficiat de doua mingi de set in mansa inaugurala, dar le-a ratat pe amandoua. Nici interventiile consilierului sau tehnic Darren Cahill nu au ajutat, iar finalista de anul trecut a turneului paraseste competitia inca de la debut, astfel ca nu e exclus sa piarda locul secund din clasamentul WTA saptamana viitoare.

Citeste si: SIMONA HALEP a aflat CAND va juca PRIMUL MECI la turneul de la MADRID

Alize Cornet (25 ani), care anul trecut a invins-o Serena Williams, liderul mondial, in trei randuri, si SIMONA HALEP au mers cap la cap in primul set, fara vreo minge de break pana la 4-3. Jucatoarea din Hexagon a beneficiat de prima sansa de break, dar SIMONA HALEP a salvat-o si apoi chiar a reusit sa castige pe serviciul adversarei, a avut 5-4 si a servit pentru set, insa a irosit o minge de a incheia prima mansa, iar Cornet a egalat (5-5). La 6-5 pentru adversara, SIMONA HALEP a apelat la Cahill, apoi a dus meciul in tiebreak. Halep a fost condusa cu 3-1, 4-3 si 5-4, a intors situatia, a avut minge de set la 6-5, dar apoi le-a pierdut pe urmatoarele trei si Cornet a luat setul cu 7-6 (6), dupa o dubla greseala a romancei.

In setul al doilea, Halep a condus cu 1-0 si 2-1 (dupa ce a salvat trei mingi de break), l-a chemat din nou pe Cahill, insa sfaturile australianului nu au dat roade si Cornet a egalat (2-2), apoi a reusit break-ul (3-2), dupa care s-a desprins la 4-2. SIMONA HALEP a redus din diferenta (4-3), dar apoi frantuzoaica a incheiat setul cu 6-3.

Constanteanca a aratat nervoasa in acest meci, nu a avut rabdarea de a juca punctele pana la capat, iar loviturile sale nu au mai fost la fel de precise ca in alte dati, comitand numeroase erori nefortate.

Citeste si: OFICIAL SIMONA HALEP a revenit pe locul 2 al CLASAMENTULUI WTA

SIMONA HALEP va primi pentru participare 11.600 euro si zece puncte WTA.

Alize Cornet are acum 3-1 in meciurile directe, dupa ce s-a impus in 2011 la Monterrey, cu 7-5, 6-1, in primul tur, Halep a castigat in 2013 la Turneul Campioanelor de la Sofia, cu 6-4, 6-4, iar anul trecut a abandonat la Dubai, in primul tur, la 6-1, 1-1 pentru Cornet.

In turul secund la Madrid, Alize Cornet o va intalni pe italianca Roberta Vinci, care a dispus de Monica Puig (Porto Rico), in trei seturi, cu 2-6, 7-6 (6), 6-4.

Pentru SIMONA HALEP urmatorul turneu va fi cel de al Roma, unde anul trecut s-a oprit in optimi.

Sursa foto: onlinesport.ro